Το κασέ του σε κάθε ταινία είναι πολύ υψηλό και φιγουράρει σε μια από τις υψηλότερες θέσεις στη λίστα των πλέον ακριβοπληρωμένων ηθοποιών το Χόλιγουντ. Ο λόγος για το Leonardo Di Caprio, ο οποίος φαίνεται ότι αυτή τη φορά έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό χρήματα με όχι και τόσο νόμιμο τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος ηθοποιός έλαβε ένα τελεσίγραφο: έχει περιθώριο μέχρι την Παρασκευή να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε για την κλιματική αλλαγή στα Ηνωμένα Έθνη ή να αποκηρύξει τις συνδέσεις του με ομάδα που φέρεται να καταχράστηκε εκατομμύρια για να κερδίσει την εύνοια του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το CNN, οι ασκοί του Αιόλου επί του θέματος άνοιξαν στην Ελβετία, όταν τι Bruno Manser Funds, το ελβετικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σωτηρία των τροπικών δασών της Μαλαισίας, μέσω του διευθυντή του Lukas Straumann, κάλεσε τον ηθοποιό να απολογηθεί για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

37C5D68B00000578-3767986-image-a-1_1472686894468.jpg

Ο Straumann, μάλιστα, εισηγήθηκε να χάσει ο ηθοποιός την τιμητική θέση που του είχε δοθεί στα Ηνωμένα Έθνη ως Αγγελιοφόρος της Ειρήνης μετά τις α��οκαλύψεις ότι συνδέεται με το σκάνδαλο του μαλαισιανού κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MDB μιας και «ο Leonardo DiCaprio αρνείται επίμονα να δώσει εξηγήσεις επί του θέματος. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Σύμφωνα με αξιωματούχους του δημοσίου, ένας ξένος επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε χρήματα του ταμείου για να εξασφαλίσει μια επίσκεψη στον Λευκό Οίκο για τους συγγενείς του Μαλαισιανού πρωθυπουργού.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο των 3 δισ. δολαρίων θεωρείται το μεγαλύτερο παγκοσμίως σε σχέση με το δημόσιο.

Το ίδρυμα δέσμευσε τα υποκλαπέντα χρήματα του σκανδάλου διαφθοράς του 1MDB που στόχο είχαν την αποψίλωση των τροπικών δασών της χώρας.

Ο Di Caprio χρησιμοποίησε εκατομμύρια δολάρια που προέρχονταν από το κρατικό επενδυτικ�� ταμείο 1MDB για να κάνει την παραγωγή του «Λύκου της Wall Street» όπου και πρωταγωνιστούσε. Παράλληλα τα κονδύλια, τα έλαβε από τον άμεσα εμπλεκόμενο επιχειρηματία Jho Low, ο οποίος είναι πρώην στενός συνεργάτης του ηθοποιού.

Στο σκάνδαλο, εν λόγω σκάνδαλο ο Leo δεν είναι μόνος, μιας και εμπλέκεται και ο Φρανκ Ουάιτ Τζούνιορ, επιχειρηματίας ο οποίος βοήθησε να ξεκινήσει μια επιχείρηση επενδύσεων με το όνομα DuSable Capital Management LLC, κεφάλαια της οποίας δόθηκαν τόσο στον Μπαράκ Ομπάμα όσο και στην υποψήφια πρόεδρο των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.