Μία διαφορετική επίδειξη μόδας, που έστειλε μήνυμα σεβασμού της διαφορετικότητας και τόνισε την ανάγκη ένταξης ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, φιλοξένησε η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, καθώς στην πασαρέλα περπάτησαν τυφλά μοντέλα!

Το «The Blind Fashion Show», το οποίο θριάμβευσε πριν λίγους μήνες στη γιορτή της μόδας στη Νέα Υόρκη, φιλοξενήθηκε στα ντεφιλέ της γαλλικής πρωτεύουσας, με τα μοντέλα να μην είναι επαγγελματίες και τα ρούχα να έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την επίδειξη.

Η μόνη διαφορά του εν λόγω fashion show από τα υπόλοιπα είναι ότι κατά μήκος της πασαρέλας υπάρχει ένα νήμα, το οποίο βοηθά τα τυφλά μοντέλα να κατευθύνουν τα βήματά τους.

«Νομίζω ότι αυτή η επίδειξη είναι πολύ σημαντική, διότι στέλνει για πρώτη φορά ένα μήνυμα: οι τυφλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν ό, τι ο καθένας, απλά το κάνουν διαφορετικά», ανέφερε η 19χρονη Σελίν, μία εκ των μοντέλων και δήλωσε ευτυχισμένη που συμμετείχε.

Σημειώνουμε πως, πίσω από το «The Blind Fashion Show» είναι η Μίριαμ Χάλεκ, του οργανισμού Creative Business House στη Νέα Υόρκη, η οποία, πριν από ένα χρόνο, διοργάνωσε επίδειξη μόδας για ανθρώπους που πάσχουν από νανισμό.

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από την επίδειξη