​Επιβεβαιώνοντας το προσωνύμιο «μπλε ατσάλι» που είχε στην ταινία Ζουλάντερ, ο διάσημος ηθοποιός Μπεν Στίλερ αποκάλυψε ότι πριν από δύο χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη, ακολούθησε χειρουργική αφαίρεση του όγκου και έκτοτε με ευλάβεια και σιδηρά πειθαρχία υποβάλλεται στο τεστ PSA. «Αυτή η εξέταση μου έσωσε τη ζωή» λέει ο Στίλερ που δηλώνει «καθαρός» εδώ και δύο χρόνια.

Ο 50χρονος δημοφιλής κωμικός και σκηνοθέτης αποφάσισε να μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στους άνδρες να υποβάλλονται σε εξέταση PSA. Η εξέταση PSA (Prostate Specific Antigen - ειδικό προστατικό αντιγόνο) μετρά την πρωτεΐνη που παράγεται από τα κύτταρα του προστάτη. Είναι παρούσα σε μικρές ποσότητες σε υγιείς άνδρες, αλλά συχνά είναι αυξημένη όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

«Ήταν εντελώς ξαφνικό» δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή με οικοδεσπότη τον Χάουαρντ Στερν «δεν ήξερα τι να κάνω. Εκείνη τη στιγμή νομίζεις ότι σταματούν τα πάντα στη ζωή σου».

«Το θέμα είναι πολύπλοκο και στους άνδρες δίνονται διαφορετικές συμβουλές για το πότε και αν πρέπει να κάνουν το τεστ» λέει ο ηθοποιός «αλλά σε ένα κόσμο που δεν είναι τέλειος ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τον πιο θεραπεύσιμο καρκίνο, και τον δεύτερο πιο θανατηφόρο, είναι η έγκαιρη διάγνωση».


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Ο Μπεν Στίλερ διαγνώστηκε με καρκίνο στον προστάτη!