Ένα πολύ σημαντικό ραντεβού έχει σήμερα στην ατζέντα του, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο καθώς θα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Οι δυο άνδρες θα μιλήσουν για το κλίμα, ενόψει της προβολής του νέου του ντοκιμαντέρ για τις καταστροφικές συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο ηθοποιός που φέτος απέσπασε ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του στην δραματική ταινία "Η Επιστροφή" ("The Revenant") θα λάβει μέρος σε συζήτηση με την επιστήμονα Κάθριν Χέϊχο και τον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος έθεσε την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη μια από τις προτεραιότητες κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του "South By South Lawn", ενός φεστιβάλ ιδεών, τέχνης και δράσης που διοργανώνεται στη νότια πλευρά του κήπου του Λευκού Οίκου, στο πρότυπο του South by Southwest το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στο 'Οστεν του Τέξας και συνδυάζει νέες τεχνολογίες, ταινίες και μουσική.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά το πρώτο του ντοκιμαντέρ για την κλιματική πρόκληση, με τίτλο "Η 11η ώρα" (The 11th hour"), ο ηθοποιός και παραγωγός επανέρχεται με την ταινία "Before the Flood" (Πριν από τον κατακλυσμό) στην οποία ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Πάπας Φραγκίσκος κάνουν μια σύντομη εμφάνιση.