​Το ότι φοβήθηκε για τη ζωή της, όταν σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το θέατρο, εξομολογείται Ελληνίδα ηθοποιός!

Ήταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν η περιοχή έξω από το θέατρο «Χυτήριο» μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών για την παράσταση «Corpus Cristi», την οποία κάποιοι θεώρησαν βλάσφημη.

xitirio_h_645_450.jpg

«Λυπάμαι πάρα πολύ που τότε ένα θεατρικό έργο είχε προκαλέσει τόσο μεγάλη ένταση, κακό και φασαρία, γιατί δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση πρόκλησης. Ήταν σαν όλα τα άλλα, να παίζοταν σε θέατρο και όχι σε κάποια πλατεία… Ας πούμε ότι εξαιτίας όλου αυτού που έγινε μπορέσαμε και κάναμε κάποιες συζητήσεις για την ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα του να επιλέγει κάποιος τον τρόπο που θα εκφραστεί στην Τέχνη κι ας αφήσουμε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα γιατί είναι μαύρα και σκοτεινά και δεν μου αρέσουν», λέει, στο περιοδικό «You», η Βάσια Παναγοπούλου.

Επισημαίνοντας πως τα έκτροπα έβγαλαν προς τα έξω μία άσχημη εικόνα για τη χώρα μας, την οποία μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ, αλλά και ότι προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στο θέατρο, το οποίο στέκεται ξανά στα πόδια του, η ηθοποιός δεν κρύβει το πώς ένιωσε: «υπάρχει κάτι χειρότερο από το να σου φωνάζουν απ’ έξω ότι θα σε σκοτώσουν και ότι θα σε κάψουν ζωντανή; Ο φανατισμός πάντα εμπεριέχει και τον κίνδυνο ακραίων καταστάσεων, επομένως σαφώς και φοβήθηκα!».