​Το σπάνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα όλα του τα δόντια να είναι ψεύτικα, εξομολογήθηκε ένα από τα πιο γνωστά παιδιά που παίζουν σε τηλεοπτικές σειρές, ο 14χρονος Γκάτεν Ματαράζο.

Ο τηλεοπτικός Ντάστιν, από τη σειρά «Stranger Things», μίλησε χωρίς φόβο και πάθος για τη γενετική πάθηση από την οποία πάσχει. Όπως είπε, γεννήθηκε με κλειδοκρανιακή δυσπλασία, η οποία κληρονομείται (κάθε παιδί που γεννιέται, όταν ένας από τους δύο γονείς πάσχει, έχει πιθανότητα 50% να εμφανίσει τη νόσο) και επηρεάζει την ανάπτυξη των δοντιών και των οστών.

stranger-things-gaten-matarazzo-is-also-an-amazing-singer_1.jpg

«Είναι μια πάθηση που σε κάνει να γεννιέσαι χωρίς κλείδα ωμοπλάτης και επηρεάζει το πόσο μεγαλώνει το πρόσωπό σου και την ανάπτυξη του κρανίου σου. Επηρεάζει τα δόντια σου επίσης και γι’ αυτό δεν έχω καθόλου δόντια. Αυτά που βλέπετε είναι ψεύτικα», είπε ο 14χρονος ηθοποιός σε εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης.

Μάλιστα, ο cool μικρούλης τόνισε πως αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημά του, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την πάθηση: «η δικιά μου περίπτωση είναι αρκετά ελαφριά, πολλοί βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από μένα. Θέλω να τους πω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπονται να το πουν ή να το δείξουν».

5775b2d0a23af.image (800x516).jpg