«Θεωρείς ότι η ζωή σου είναι δύσκολη μέχρι να καταλάβεις ότι οι ζωές κάποιων άλλων ανθρώπων είναι πολύ πιο δύσκολες» ανέφερε η Δώρα Χρυσικού στην εκπομπή «Καλημερούδια».

Η ηθοποιός είναι μία από τους δεκάδες Έλληνες που άνοιξαν το σπίτι τους και την καρδιά τους για να στεγάσουν πρόσφυγες και μαζί με αυτούς τις ελπίδες και τα όνειρά τους.

«Νομίζω ότι έχουμε κερδίσει εμείς που έχουμε ανοίξει τα σπίτια μας, πολύ περισσότερο από ότι αυτοί οι άνθρωποι» ανέφερε, ενώ εξήγησε πώς γνωρίστηκε με τα δύο αγόρια που φιλοξενεί, τον Ραχίν και τον Χασάν στην πέτρινη αποθήκη του Πειραιά όπου «άρχισα να δραστηριοποιούμαι κάνοντας τις βραδινές βάρδιες»

g.jpg
«Ο Ραχίν είναι ένα 20χρονο αγόρι το οποίο δούλευε σε μία αμερικανική εταιρεία και ουσιαστικά προσεγγίστηκε από τους Ταλιμπάν για να τους βοηθήσει και αρνήθηκε και δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, κι έτσι έφυγε» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο Χασάν είναι μια άλλη ιστορία. Είναι ένα παιδί μιας μάλλον μεγαλοαστικής οικογένειας της Συρίας που σπούδαζε στον Λίβανο Ιστορία και όταν γύρισε στο σπίτι του το βρήκε κατεστραμμένο, βομβαρδισμένο και τους δυο του γονείς νεκρούς»

Μιλώντας για τους πρόσφυγες και την κατάσταση που επικρατεί η ηθοποιός κατέρρευσε και είπε με δάκρυα στα μάτια: «Είναι πάρα πολύ ευγνώμονες στον ελληνικό λαό και είμαι και εγώ ευγνώμων στον ελληνικό λαό γιατί η αλήθεια είναι ότι κανένας άλλος λαός, νομίζω, που έχει υποστεί αυτή την απίστευτη κατραπακιά οικ��νομική, ηθική, πολιτισμική, δεν θα είχε αυτή την αντιμετώπιση».

«Συγγνώμη για την συγκίνηση, νομίζω ότι οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με αυτό το πράγμα, μετά του είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσει τη ζωή του με τον τρόπο που τη συνέχιζε» συμπλήρωσε.

Όπως εξομολογήθηκε όταν οι δύο πρόσφυγες μπήκαν για πρώτη φορά στο σπίτι της ήταν πολύ χαρούμενοι, ενώ οι δυο τους αποκαλούν την ηθοποιό «άγγελό» τους.

Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν σκέφτηκε ποτέ ότι θα την εκμεταλλευτούν ή θα της κάνουν κακό. «Νιώθω απόλυτα ασφαλής, είναι χαρά μου να τους έχω εδώ. Περνάω πάρα πολύ ωραία.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ