Το ότι η Ευρώπη πρέπει να ντρέπεται για τις εικόνες των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων ανέφερε η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, που επισκέπτεται ξανά τη χώρα μας. Αυτή τη φορά, πήγε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ζουν, υπό άθλιες συνθήκες, πάνω από 5.000 άνθρωποι.

Η βραβευμένη με Όσκαρ, Έμμυ, Τόνι, Χρυσή Σφαίρα, βραβείο Φεστιβάλ Καννών και BAFTA ηθοποιός βρέθηκε, το πρωί της Τρίτης, στην πύλη Ε1 και παρέμεινε για περίπου μία ώρα στο κοντέινερ των Γιατρών Του Κόσμου όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες που επικρατούν στον Πειραιά.

«Είναι ντροπή για την Ευρώπη και τις κυβερνήσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό πρόβλημα, έχουμε ανθρώπινες ψυχές σε κατάσταση εξαθλίωσης», ανέφερε η Ρεντγκρέιβ, που είχε βρεθεί στη χώρα μας και στις αρχές Γενάρη, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό.

Η ηθοποιός, πο�� συνάντησε πρόσφυγες και άκουσε τα προβλήματα τους, αλλά και την επιθυμία τους να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται στην Αθήνα από τη Δευτέρα. Μάλιστα, έχει μαζί της συνεργείο, καθώς πραγματοποιεί γυρίσματα με ιστορίες ανθρώπων που έχουν φύγει από τη Συρία και βρίσκονται στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ επισκέπτηκε τον Ελαιώνα- Υποκλίνεται στους Έλληνες για την ανθρωπιά τους

«ΠΝΙΓΕΤΑΙ» από μετανάστες και πρόσφυγες ο Πειραιάς- Παντού υπάρχουν σκηνές

Μαχαιρώματα και τραυματισμοί στο hot spot της Χίου!