Επίσκεψη – αστραπή στη Λέσβο, για να δει από κοντά την κατάσταση με τους πρόσφυγες, λέγεται ότι θα κάνει σήμερα, Τρίτη, η Αντζελίνα Τζολί!

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) αναμένεται να φτάσει στο νησί του Αιγαίου και να κάνει αυτοψία όπως έκαναν στο παρελθόν οι συνάδελφοί της Μάντυ Πατίνκιν, Σούζαν Σάραντον και Ρόμολα Γκαράι.

51c161c66.jpg
(Η Αντζελίνα σε παλιότερη επίσκεψή της σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία)

Η άφιξη και το πρόγραμμα της χολιγουντιανής σταρ παραμένουν μυστικά: σύμφωνα με το lesvosnews, η Α��τζελίνα θα φτάσει ιγκόγνιτο στις 17:00 και θα επισκεφθεί το hot spot στη Μόρια, καθώς και τη Σκάλα Συκαμινιάς, ενώ η τοπική εφημερίδα «Εμπρός» αναφέρει πως η ιδιωτική πτήση της ηθοποιού θα προσγειωθεί στο «Οδυσσέας Ελύτης» στις 20:00.

Ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης, η 40χρονη σταρ έχει αναπτύξει πλούσια δράση υπέρ των προσφύγων. Μεταξύ άλλων, έχει επισκεφθεί κατ' επανάληψη τον Λίβανο, αλλά και τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ιορδανία, την Τουρκία και την Συρία, έχει κάνει δωρέες για την κάλυψη βασικών αναγκών τους, αλλά και προσπάθειες για περαιτέρω ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης.