​Το ότι φωτογραφήθηκε μόνος του, χωρίς να γνωρίζει το ύφος της τελικής εικόνας, επισημαίνει ο Βαγγέλης Γερμανός, ένας από τους εννέα celebrities που «μεταμορφώθηκαν» σε πρόσφυγες στο εξώφυλλο του «Down Town». Μάλιστα, ο τραγουδιστής εκφράζει τη λύπη του για την αναστάτωση.

Όπως έχει γράψει το star.gr, στο εξώφυλλο του τρέχοντος τεύχους φιγουράρουν με μαντήλια και σωσίβια οι Τάνια Τσανακλίδου, Σία Κοσιώνη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κατερίνα Καραβάτου, Βαγγέλης Γερμανός, Κρατερός Κατσούλης, Νίκος Μουτσινάς, Δημήτρης Αλεξάνδρου και Ιβάν Σβιτάιλο. Μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων, η Τάνια Τσανακλίδου ανακοίνωσε ότι παραχώρησε φωτογραφία της στο περιοδικό και χαρακτήρισε το εξώφυλλο «εμετικό», η Κατερίνα Καραβάτου και ο σύζυγός της πήραν αποστάσεις, ενώ ο Δημήτρης Αλεξάνδρου υπεραμύνθηκε της φωτογράφησης.

«Ήμουνα, είμαι και θα είμαι πάντοτε εναντίον των πολεμοκάπηλων, των κυβερνήσεων, των αρχηγών και των οπαδών τους που σέρνουν τα μεγάλα πλήθη στους δρόμους της προσφυγιάς, της εξαθλίωσης και του θανάτου. Τα "όπλα" μου είναι η κιθάρα, τα τραγούδια, η εικόνα και τα γραπτά μου. Φωτογραφήθηκα μόνος, χωρίς να γνωρίζω το “ύφος” της τελικής εικόνας η οποία αποτελεί προϊόν επεξεργασίας μεμονωμένων φωτογραφιών. Καθώς, οι προθέσεις μου ήταν τελείως προς άλλη κατεύθυνση, λυπάμαι πολύ για την αναστάτωση που προκλήθηκε με την φωτογράφιση αυτή», έγραψε ο Βαγγέλης Γερμανός, στη σελίδα του στο Facebook.

Στη συνέχεια της ανάρτησής του, ο τραγουδιστής παρέθεσε τα λεγόμενά του στο περιοδικό σχετικά με το δράμα των προσφύγων: «ελάχιστη φαντασία χρειάζεται για να μπούμε στην θέση των συνανθρώπων μας που θαλασσοπνίγονται προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πόλεμο! Από την άλλη μεριά, επειδή αργά ή γρήγορα κάθε πράγμα μετατρέπεται στο αντίθετο του, είναι βέβαιο ότι κι εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, οι γονείς, οι παππούδες μας, το ίδιο κάνει, βρισκόμασταν ή θα βρεθούμε στη θέση τους. Είναι βέβαιο. Είνα�� συμφέρον του είδους λοιπόν, αλλά και ατομικό, να “ξυπνήσουμε”. Να μπούμε στη θέση του πρόσφυγα. Οι ταλαιπωρίες που υφίστανται είναι δικές μας. Η αδιαφορία δεν είναι μονάχα ντροπή και απανθρωπιά, είναι πρώτα απ΄ όλα έλλειψη φαντασίας και δεινοσαυρισμός. Γυρνάει τον άνθρωπο στη ζωώδη εποχή του. Τον καιρό της πληροφόρησης δεν γίνεται να είσαι “ανίδεος και χορτάτος”. Δεν μπορώ να είμαι ευτυχής όταν υπάρχουν δυστυχισμένοι. Η προσφυγιά χτυπάει την πόρτα μας. Τι θα κάνουμε; Θα χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο; Τα πνιγμένα προσφυγόπουλα είναι δικά σου και δικά μας».

downtown1_0.jpg