Το ότι σκοπός του «Down Town» ήταν να ευαισθητοποιήσει περισσότερο την κοινή γνώμη για το προσφυγικό επεσήμανε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου και υπεραμύνθηκε της απόφασής του να ποζάρει με σωσίβιο στο εξώφυλλο του περιοδικού, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, στο εξώφυλλο του τρέχοντος τεύχους φιγουράρουν με μαντήλια και σωσίβια οι Τάνια Τσανακλίδου, Σία Κοσιώνη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κατερίνα Καραβάτου, Βαγγέλης Γερμανός, Κρατερός Κατσούλης, Νίκος Μουτσινάς, Δημήτρης Αλεξάνδρου και Ιβάν Σβιτάιλο. Μετά τη «θύελλα» που προκλήθηκε, Τσανακλίδου και Καραβάτου πήραν αποστάσεις από το περιοδικό.

«Ο καθένας το βλέπει από τη δικιά του τη σκοπιά. Από εκεί και πέρα, όταν μιλάμε για τέτοιου είδους ευαίσθητα θέματα, πρέπει να έχουμε πιο ανοιχτούς ορίζοντες να μην το βλέπουμε μονόπλευρα. Kαταλαβαίνω τον κόσμο, επειδή είναι στα κάγκελα αυτή τη στιγμή λόγω των περιπτώσεων και καταστάσεων που βιώνουμε, ίσως δεν μπορούν να το δουν διαφορετικά γιατί σου λέει ότι υπάρχουν και Έλληνες που πεινάνε. Σαφώς υπάρχουν Έλληνες που πεινάνε, σαφώς πρέπει να βοηθάμε και τους Έλληνες», είπε, στην εκπομπή «Τατιάνα Live», ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Και το μοντέλο συνέχισε: «στην παρούσα φάση, έχουμε ένα κύμα μεταναστών στη χώρα μας που οι περισσότεροι δε θέλουν να είναι αλλά είναι εδώ. Μπορεί ο κάθε άνθρωπος να το μεταφράσει όπως θέλει το “είμαστε όλοι μετανάστες”, ή στο προηγούμενο τεύχος που έλεγε ότι έχουμε όλοι AIDS, δεν σημαίνει ότι το έχουμε και εμείς οι ίδιοι, μην το πάρουμε έτσι. Απλά είμαστε άνθρωποι και δεν πρέπει να μας τύχει για να νιώσουμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε».

Δείτε στο βίντεο όσα είπε το μοντέλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Σεργουλόπουλος για το εξώφυλλο του «Down Town»: «Είναι άκομψο, κακό- Σαν να μασκαρεύτηκαν»