​Τη δυσκολότερη στιγμή της ζωής της, όπως η ίδια τη χαρακτήρισε, περιέγραψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Σοφία Παθέκα.

Ήταν πριν από τρία χρόνια, όταν ο αγαπημένος της μπαμπάς, «έφυγε» από τη ζωή, βυθίζοντας την στο πένθος.

«Λέω στον άντρα μου που είναι καρδιοχειρουργός πώς μπορεί να φτιάχνει πολλά προβλήματα καρδιάς το δικό μου ωστόσο δεν μπορεί να το διορθώσει. Την ημέρα που περιμέναμε τον μπαμπά μου να "φύγει”, έπρεπε να λείψω κάποιες ώρες από το νοσοκομείο και του είπα να με περιμένει. Τον φίλησα στο μάγουλο και έφυγα. Όταν γύρισα του είπα στο αυτί πώς ήρθα και τότε εκείνος πήρε τρεις βαθιές αναπνοές και ξεψύχησε».

Η γυμνάστρια έφτασε στον πάτο μάζεψε όμως όση δύναμη της είχε απομείνει και ξαναβγήκε στην επιφάνεια. Αν και έχει έναν αδερφό δεν μοιράστηκε μαζί του τον πόνο της απώλειας αφού όπως είπε δεν έχουν καμία σχέση.

«Δεν είμαι καθόλου κοντά με τον αδερφό μου. Ομολογώ πως μου έλειψε αυτή η σχέση η αδερφική αλλά το συνήθισα. Ο χρόνος βοηθάει πολύ και την απουσία τη συνηθίζεις. Κάποιους ανθρώπους δεν τους επιλέγεις στη ζωή σου, όπως συνέβη με τον σύντροφό σου. Το ότι είναι κάποιοι άνθρωποι συγγενείς σου, δε σημαίνει πως ταιριάζεις κι όλας».