​Στο πένθος έχει βυθιστεί η Βρετανία μετά την είδηση ότι σκοτώθηκαν σε τροχαίο τα τέσσερα μέλη του ροκ βρετανικού συγκροτήματος Viola Beach και ο μάνατζέρ τους!

I1ARUCX5.jpg
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οι πέντε άνδρες σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με το αυτοκίνητό τους στη Σουηδία νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι άνδρες που βρέθηκαν νεκροί σε ένα κανάλι στο Σοντερτάλιε, κοντά στη Στοκχόλμη, ήταν ηλικίας από 20 έως 35 ετών κ��ι ήταν από τη Βρετανία.

Το αυτοκίνητό τους έπεσε από ύψος 26 μέτρων από τον αυτοκινητόδρομο στο κανάλι περνώντας την μπάρα μιας κινητής γέφυρας.

4PHHBCHW.jpg
«Για κάποιο λόγο, το αυτοκίνητο αυτό πέρασε μέσα από τις μπάρες και στην κυριολεξία κάτω από τη γέφυρα πέφτοντας στο κανάλι Σοντερτάλιε», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

NLINRSSL.jpg
«Η μέχρι τώρα έρευνα δείχνει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με την μπάρα. Είχε κατέβει και τα φώτα ήταν αναμμένα. Άλλα αυτοκίνητα είχαν σταματήσει δίπλα στην μπάρα».

Το συγκρότημα από το Γουόρινγκτον της βόρειας Αγγλίας συμμετείχε το βράδυ της Παρασκευής στο φεστιβάλ "Where's the Music" στο Νορκόπινγκ, νότια της Στοκχόλμης.

«Είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές και στηρίζουμε τις οικογένειες αυτή την πολύ δύσκολη ώρα», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανού υπουργού εξωτερικών.

Οι Viola Beach είχαν κάνει πρόσφατα μια ηχογράφηση για το BBC και επρόκειτο να εμφανιστούν στο μουσικό φεστιβάλ SXSW στο Όστιν του Τέξας τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τη σελίδα τους στο Facebook.

AE3VGR4R.jpg
Στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook, υπάρχει ακόμη αναρτημένη μία φωτογραφία ενός από τα μέλη του.

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στην Σουηδία και αποτελεί προαναγγελία της συναυλίας για την οποία επισκέφθηκαν την παγωμένη χώρα της Σκανδιναβίας.