​Για τον ρόλο του στην ταινία «Άγγελος» που έγινε αιτία να ζήσει… εφιαλτικές στιγμές, μίλησε στην εκπομπή «Στα Καλά Καθούμενα» ο ηθοποιός Μιχάλης Μανιάτης.

Aggelos.JPG
Στην δραματική ταινία, ο ηθοποιός υποδυόταν τον «Άγγελο», που ερωτεύεται ένα σκληρό αρσενικό τον Μιχάλη (Διονύσης Ξάνθος) ο οποίος όμως δεν ανέχεται να έχει σχέση με κάποιον του ίδιου φύλου. Έτσι μεταμφιέζει τον Άγγελο σε γυναίκα και τον αναγκάζει να εκδίδετ��ι. Ο Άγγελος επαναστατεί, από θύμα μετατρέπεται σε θύτης, και τελικά σκοτώνει τον εραστή του.

αρχείο λήψης.jpgμανιατης.jpg
«Τότε με απειλούσαν οι παραθρησκευτικές οργανώσεις. Σκέψου ότι όταν η ταινία επελέγη και έπρεπε να φύγει στο εξωτερικό για διάφορα φεστιβάλ, αναγκάστηκε η αστυνομία, δεν το ζήτησα εγώ, να με πάει συνοδεία δύο περιπολικών μέχρι την πόρτα του αεροπλάνου. Και απειλούσαν την οικογένειά μου συνέχεια. Παίρνανε τηλέφωνο τη μητέρα μου και της έλεγαν “τώρα βλέπουμε ��ον γιο σου, είναι εκεί και κάνει αυτό. Δεν θα γυρίσει ζωντανός”» εξομολογείται 29 χρόνια μετά ο Μιχάλης Μανιάτης, ο οποίος τότε μαθήτευσε στο πλευρό του Άντονι Χόπκινς ώστε να ενσαρκώσει τον εν λόγω ρόλο.

Mixalis-Maniatis-570.jpg
Η ταινία «Άγγελος» να σημειώσουμε, προκάλεσε σειρά αντιδράσεων, πριν καν γυριστεί. Αρχικά το σενάριο απορρίφθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού υπό τον φόβο ενδεχόμενων αντιδράσεων, για να χρειαστεί στη συν��χεια η συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής που αποτελούσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ώστε η ταινία να χρηματοδοτηθεί.Τελικά με ψήφους 4-1 η πρόταση έγινε δεκτή.

Το σενάριο βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα, και πιο συγκεκριμένα στην ολέθρια ερωτική σχέση του 19χρονου ναύτη Χρήστου Ρούσσου με τον 22χρονο επίσης ναύτη Ανέστη Παπαδόπουλο, σχέση η οποία οδήγησε στη δολοφονία του δεύτερου στις 7 Απριλίου 1976 και στην καταδίκη του πρώτου από το ναυτοδικείο σε ισόβια κάθειρξη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.