Την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του πήραν οι γονείς του 27χρονου ηθοποιού ο οποίος, πριν από λίγες μέρες, κρεμάστηκε τη στιγμή που έπαιζε μια σκηνή στο θέατρο! Στο μεταξύ, γίνονται έρευνες για το συμβάν, ενώ οι σκηνοθέτες υποστηρίζουν πως ο νεαρός άλλαξε μόνος του τη σκηνή.

Όπως έχει γράψει το star.gr, το μοιραίο συνέβη όταν ο Ράφαελ Σουμάχερ έπαιζε μια σκηνή απαγχονισμού, στη θεατρική παράσταση «Mirages» σε πειραματική σκηνή της Πίζας. Ένας από τους θεατές κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά από τις συσπάσεις στο πρόσωπο του 27χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Παρά τις προσπάθειες των για��ρών, ο νεαρός ηθοποιός διαπιστώθηκε την Πέμπτη πως ήταν εγκεφαλικά νεκρός και οι γονείς του πήραν την απόφαση να τον αφήσουν να «φύγει», δωρίζοντας τα όργανά του.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία έχει ασκήσει δίωξη κατά αγνώστων για υπόθεση ανθρωποκτονίας και η Εισαγγελία διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες της υπόθεσης. Οι περίπου δέκα θεατές που παρακολουθούσαν την παράσταση κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Πίζας, ενώ εξετάζεται κατά πόσο τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας στο θέατρο, το οποίο παραμένει κλειστό.

Από την πλευρά τους, οι σκηνοθέτες της παράστασης έσπευσαν να αποποιηθούν τυχόν ευθύνες: «ο μονόλογος συνοδευόταν από έναν ψεύτικο πυροβολισμό. Την τελευταία στιγμή ο Ράφαελ αποφάσισε να αλλάξει τη σκηνή σε απαγχονισμό. Δεν μας είχε ενημερώσει», είπαν σε συνέντευξή τους στην ιταλική εφημερίδα «Il Giorno».