​Σάλο έχει προκαλέσει η παράσταση με τίτλο «Ισορροπία του Nash», η οποία παρουσιάζεται εδώ και λίγες ημέρες στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

(Φώτο από παράσταση)

25c5d271870ae80d20f0375cf933190d.JPG

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο λόγος που το θεατρικό έργο προκαλεί αντιρρήσεις και… συζητήσεις, είναι το υλικό που χρησιμοποιεί η σκηνοθέτιδα Πηγή Δημητρακοπούλου, καθώς μεγάλο κομμάτι της παράστασης είναι βασισμένο στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού «Η Μέρα Εκείνη-1.560 ώρες στην Εντατική».

590_5b570555019ad4b085a3536ed00b411c.JPG
Εκτός πάντως από το υλικό της σκηνοθεσίας, εντύπωση έχει προκαλέσει και η εκπληκτική ομοιότητα του πρωταγωνιστή της παράστασης Σήφη Πολυζωίδη, με τον Σάββα Ξηρό.

Όπως βλέπετε και στο φωτορεπορτάζ, ο ταλαντούχος ηθοποιός και το πρώην μέλος της 17 Νοέμβρη μοιάζουν υπερβολικά, αφού ο Σήφης Πολυζωίδης για τις ανάγκες του ρόλου έχει «δανειστεί» το στυλ, το ύφος αλλά και το…κούρεμα του Σάββα Ξηρού.

aaaa0096c56d5527123b4db51ffec23f.JPG
Μια ματιά στις φωτογραφίες του πραγματικού Σάββα Ξηρού με τον ηθοποιό, θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.

Όσο για το ποιος είναι ο Σήφης Πολυζωίδης; Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Πολλοί ίσως τον θυμάστε στο ρόλο του «Μπάμπη» στην σειρά «Λίτσα.com» ή ως «Απόστολο» στην ταινία «Πεθαίνω για Σένα», με την Ελένη Ράντου.

(Φώτο αρχείου: Ο πραγματικός Σάββας Ξηρός)

σ1.jpg
Ο ίδιος, σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, έχει πει πως γεννήθηκε στη Γερμανία, και μεγάλωσε στο Λουτράκι.

Ο λόγος που αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, είναι… αστείος αφού όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει «ήμουν μπασίστας σε ένα group στο Λουτράκι και κάναμε πρόβες στον ίδιο χώρο με το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου . Μια μέρα τα “σπάσαμε” με το γκρουπ και από τα νεύρα μου αντί για την έξοδο βρέθηκα στην σκηνή του θεάτρου διακόπτοντας την πρόβα τους. Ο σκηνοθέτης με ρώτησε, αν θέλω να παίξω και είπα ναι…»

σ3.jpg
Εντύπωση προκαλεί πάντως και η ερώτηση που του είχαν κάνει σε συνέντευξη του στο fititis.gr, ρωτώντας τον τι θα ήθελε να είναι αν δεν είχε γίνει ηθοποιός, και είχε απαντήσει: «ΤΡΟ-ΜΟ-ΚΡΑ-ΤΗΣ!!!»

σ4.jpg
Σχολιάζοντας μάλιστα τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 είχε πει πως «για μένα δεν ήταν μαύρος. Ίσα-ίσα είδαμε κάτι να γίνεται. Ανθρώπους να επαναστατούν για πράγματα που έχουμε ξεχάσει. Είμαι πολύ χαρούμενος που η νέα γενιά βγήκε στους δρόμους. Η δικιά μου η γενιά, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Είχε τυφλωθεί από τον καταναλωτισμό, (να αποκτήσει ρούχα, αμάξια, σπίτια, υλικά αγαθά) και είχ�� επαναπαυτεί σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Δεν σκεφτήκαμε τα παιδιά του αύριο. Υποχρεώσαμε δηλαδή, τα νέα παιδιά να σκέφτονται, πως θα σώσουν τον πλανήτη και πως θα μας ξεχρεώσουν, επειδή εμείς τα βάλαμε χωρίς να το θέλουν σε αυτό το λούκι. Δεν είδα κανένα πολιτικό να κατεβαίνει στα γεγονότα και να λέει “’Ωπα μάγκες έχετε άδικο”. Μήπως φοβήθηκαν; Άμα είχαν τα κότσια και πίστευαν ότι έχουν δίκιο θα κατέβαιναν. Ως πότε το ψέμα και η υποκρισία; Ως πότε θα μας κοροϊδεύουν -ή μάλλον καλύτερα- ως πότε θα νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν;»

σ5.jpg
Ωστόσο είχε ξεκαθαρίσει πως δεν βγήκε στους δρόμους όσο θα ήθελε να διαδηλώσει για την αδικία, επειδή «δυστυ��ώς ανήκω στην γενιά του καναπέ».

Τέλος, στην ερώτηση αν υπάρχει κάποιος ρόλος που δεν θα δεχόταν να ερμηνεύσει, είχε πει:

σ8.jpg
«Δεν ξέρω. Το να μην τον δεχθώ έναν ρόλο είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Ποιοι θα είναι οι συνεργάτες, αν θα ταιριάζουν τα χνώτα μας, πόσο διαφορετικός θα είναι ο ρόλος... Θέλω να δοκιμάζω καινούργια πράγματα συνέχεια. Και αυτός είναι ο λόγος που προτιμώ διαφορετικούς ρόλους κάθε φορά(…)Δεν υπάρχει πρόκληση, με την έννοια ότι όλοι οι ρόλοι είναι πρόκληση. Όταν κάνεις ένα ρόλο προσπαθείς να τον κάνεις όσο καλύτερα γίνεται. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος».
σ11.jpg
σ10.jpg