Στις 28 Φεβρουαρίου κάποιοι μαύροι ηθοποιοί δεν θα πατήσουν στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ. Διαμαρτύρονται επειδή και φέτος δεν υπάρχουν μαύροι υποψήφιοι στις κατηγορίες του πρώτου και του δεύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου. Στην πρώτη γραμμή η σύζυγος του Γουιλ Σμιθ, Τζέιντα.

«Η Ακαδημία έχει το δικαίωμα να αναγνωρίζει όποιον θέλει, να προσκαλεί όποιον θέλει.. Το να ζητιανεύεις αναγνώριση ή και να το ζητάς μειώνει την αξιοπρέπεια» ανέφερε.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, ο σύζυγός της άξιζε μια υποψηφιότητα για την ταινία «Concussion». Το ίδιο πιστεύουν και πολλοί κριτικοί που θεωρούν εντυπωσιακή και την ερμηνεία του Μαικλ Μπι Τζόρνταν στο «Creed», για το οποίο ο Σιλβέστερ Σταλόνε κέρδισε υποψηφιότητα. Στο μποϊκοτάζ θα συμμετάσχει και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Σπάικ Λι!

«Μέσα σε 2 χρόνια 40 λευκοί ηθοποιοί και κανένας έγχρωμος. Ίσως να μην μπορούμε να παίξουμε» ειρωνεύτηκε ο Σπάικ Λι, που ανακοίνωσε τη δυσαρέσκειά του την ημέρα της γέννησης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του μεγάλου πολέμιου των φυλετικών διακρίσεων.

«Είναι ευκολότερο για έναν μαύρο να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ παρά επικεφαλής ενός στούντιο» κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ