Σύμφωνα με τις προβλέψεις των bookmakers ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα κερδίσει το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο φιλμ «Η Επιστροφή» με απόδοση ένα – δέκα.

Ακολουθεί ο Μάικλ Φασμπέντερ με 8, τρίτος έρχεται ο Έντι Ρεντμειν με 12… Τελευταίος στο παιχνίδι των πιθανοτήτων ο Ματ Ντέιμον με απόδοση 34!

Η ερμηνεία του Ντι Κάπριο στην «Επιστροφή» ίσως σφραγίσει την καριέρα του. Το φιλμ είναι μια δυνατή ιστορία επιβίωσης που βασίζεται σε αληθινά, δραματικά περιστατικά από την ζωή του κυνηγού γούνας Hugh Glass.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε 12 περιοχές του Καναδά, της Αργεντινής και της Αμερικής και οι ηθοποιοί είχαν να παλέψουν με την άγρια φύση αλλά να αντιμετωπίσουν τον καιρό που τις περισσότερες φορές δεν ήταν σύμμαχος τους.

Ο χολιγουντιανός σταρ δεν ήταν η πρώτη επιλογή των παραγωγών αφού αρχικά είχαν συζητήσει με τους Σαμιουελ Τζακσον και Κριστιαν Μπειλ.

Το αρχικό budget του φιλμ ήταν 60 εκατομμύρια δολάρια όμως τελικά η φιλόδοξη παραγωγή έφυγε εκ��ός προγράμματος και εκτοξεύτηκε στα 135 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2016 χάρισε στον ηθοποιό ήδη μια χρυσή σφαίρα και όπως όλα δείχνουν απέχει μια ανάσα από το αγαλματάκι που όλο το πλησιάζει και όλο του ξεφεύγει.

Στις 28 Φεβρουαρίου θα μάθουμε αν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο τινάξει την μπάνκα των Όσκαρ στον αέρα.