​Σιγουράκια αλλά και εκπλήξεις περιλαμβάνουν οι υποψηφιότητες των φετινών Όσκαρ, που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, περίπου ενάμιση μήνα πριν την τελετή απονομής, στις 28 Φεβρουαρίου.

Η θριαμβεύτρια των Χρυσών Σφαιρών «Επιστροφή», του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, προηγείται στην κούρσα, ωστόσο, στην κατηγορία του καλύτερου σεναρίου, αναμένεται να δώσει «σκληρή» μάχη με το «Spotlight», το οποίο κάν��ι την ανατροπή.

upl5697ab20c90b9.jpg

Το «Spotligh», όμως, απειλεί και ακόμα μία ταινία: το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής», που συγκέντρωσε 10 υποψηφιότητες, α��λά δεν αναμένεται να κερδίσει σε κάποια από τις «μεγάλες» κατηγορίες.

Έκπληξη θεωρούνται κατά πολλούς τα 5 χρυσά αγαλματίδια που διεκδικεί το «Μεγάλο Σορτάρισμα», ενώ εντυπωσιακές είναι οι υποψηφιότητες του απόλυτου αουτσάιντερ, του «Brooklyn», που «κυνηγά» τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, πρωτότυπου σεναρίου και Ά γυναικείου ρόλου.

upl5697ab0b64525.jpg

Αναμενόμενες θεωρούνται οι πέντε υποψηφιότητες του «Star Wars», ενώ απογοητευτικά φαίνεται πως θα είναι τα 88α Όσκαρ για τις ταινίες «Οι Μισητοί Οκτώ» του Ταραντίνο και «Steve Jobs» η οποία πήρε το βραβείο σεναρίου στις Χρυσές Σφαίρες.

Χωρίς εκπλήξεις είναι οι επιλογές των ηθοποιών για τα αγαλματίδια Α’ και Β’ ρόλου, ενώ ξεχωρίζει η παρουσία του 84χρονου μουσικού Τζον Γουίλιαμς («Star Wars») καθώς συμπλήρωσε τις 50 υποψηφιότητες σε Όσκαρ!