​Στη μέση άφησε ο Ντέιβιντ Μπόουι το νέο του καλλιτεχνικό «χτύπημα», το οποίο, μάλιστα, ήταν αρκετά ανατρεπτικό, καθώς αφορούσε τον… Μπομπ Σφουγγαράκη!

Ο «χαμαιλέοντας της μουσικής», που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών μετά από 18μηνη μυστική «μάχη» με τον καρκίνο, επρόκειτο να βάλει το χεράκι του σε ένα μιούζικαλ για το γνωστό καρτούν.

Συγκεκριμένα, ο Μπόουι ηγείτο μίας ομάδας καταξιωμένων καλλιτεχνών (όπως οι The Flaming Lips, η Σίντι Λόπερ, μέλη των Aerosmith και ο Τζον Λέτζεντ), που θα συνέθεταν κομμάτια για την παράσταση «Μπομπ Σφουγγαράκης: Το Μιούζικαλ»!

3yCdfAmKPdty4tdL9pD8hnmXGgPGBCX9pHp99eNtHmm4pTLYcxfMcGpSwfqE4Cyq3.jpg

Η συμμετοχή του 69χρονου σταρ στο εν λόγω μιούζικαλ, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη. Ωστόσο, θα ήταν η δεύτερη θεατρική παράσταση για την οποία θα έγραφε μουσική, μετά το «Lazarus», που έκανε πρεμιέρα στις αρχές Δεκέμβρη, στη Νέα Υόρκη, οπότε και έγινε η τελευταία δημόσια εμφάνιση του θρυλικού μουσικού πριν ξεψυχήσει

Η παράσταση, μεταφορά της ταινίας «Μπομπ Σφουγγαράκης: Έξω από τα Νερά του», έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 7 Ιουνίου, στο Σικάγο, ενώ, ένα μήνα μετά, θα μεταφερ��εί στο Μπρόντγουεϊ.