Ανήσυχο πνεύμα στα καλλιτεχνικά, ανήσυχο πνεύμα και στα προσωπικά του ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος δήλωνε στις κατά καιρούς συνεντεύξεις του ομοφυλόφιλος, αμφιφυλόφιλος και ετεροφυλόφιλος.

110116091313_3633.jpg

Ο ίδιος ��ίχε δηλώσει χαρακτηριστικά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις:

«Επειδή έχω κουραστεί να αποφεύγω ερωτήσεις, για το τι έκανα με το περιεχόμενο του εσωρούχου μου, όποιος θέλει να μάθει πικάντικες ιστορίες για μένα, δεν έχει παρά να διαβάσει τις 30-40 βιογραφίες μου και να επιλέξει τη φήμη της αρεσκείας του...»

Κάνοντας μια αναδρομή στην προσωπική του ζωή, θα βρει κανείς άνδρες, γυναίκες αλλά και διάσημους stars (βλέπε Μικ Τζάγκερ και Ίγκι Ποπ) με τους οποίους ο Μπόουι είχε έρθει πολύ… «κοντά».

Στις 19 Μαρτίου του 1970, ο Μπόουι παντρεύτηκε την Μαίρη Άντζελα Μπάρνετ (γνωστή και ως Άντζι Μπόουι). Απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Ζόουι Μπόουι (σήμερα γνωστός ως Ντάνκαν Τζόουνς), ο οποίος είναι σκ��νοθέτης. Τον Φεβρουάριο του 1980 πήραν διαζύγιο στην Ελβετία και στη συνέχεια άρχισαν οι σεξουαλικές περιπλανήσεις του Μπόουι.

collage3.jpg
Σε συνέντευξη του στον Μάικλ Γουάτς στις 22 Ιανουαρίου του 1972, ��ήλωσε ότι είναι gay, ενώ τον Σεπτέμβριο του 1976 σε συνέντευξη του στο «Playboy» είπε:

(Η Άντζι Μπόουι σήμερα)

spl515538_018.jpg
«Είναι αλήθεια. Είμαι bisexual. Αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι αυτό το χρησιμοποίησα πολύ καλά. Υποθέτω πως είναι το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη!»

Αργότερα το 1983, σε νέα του συνέντευξη με το «Rolling Stone», δήλωσε μετανιωμένος που είχε δηλώσει στο παρελθόν bisexual, λέγοντας πως «αυτό είναι το μεγαλύτερο μου λάθος. Πάντα ήμουν κοντά στην ετεροφυλοφιλία» ενώ σε άλλες συνεντεύξεις του που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, εξήγησε πως το ενδιαφέρον του σε άτομα του ίδιου φύλου, ήταν περισσότερο «προϊόν» των καιρών παρά αποτέλεσμα των συναισθημάτων του. Σε μια από τις βιογραφίες του δια χειρός Μπάκλεϊ, αναφέρεται πως ο Μπόουι καθοδηγούταν περισσότερο από την παρόρμηση του να αψηφήσει τους ηθικούς κώδικες, παρά από μια βιολογική η ψυχολογική κατάσταση.

Το 2002 ξεκαθάρισε μια και καλή τα πράγματα, απαντώντας στη ερώτηση αν η αποκάλυψη του σεξουαλικού του προσανατολισμού ήταν το μεγαλύτερο λάθος του:

«Δεν νομίζω ότι ήταν λάθος! Στην Ευρώπη όχι, στην Αμερική το πήραν πιο βαριά γιατί είναι μια πιο πουριτανική κοινωνία.Δεν είχα πρόβλημα για τον κόσμο να γνωρίζει ότι είμαι bisexual. Αλλά από την άλλη δεν είχα καμία τάση να υψώσω σύνορα ή να γίνω εκπρόσωπος κάποιας ομάδας ανθρώπων».

ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΗΡΘΕ Η ΚΑΛΛΟΝΗ ΙΜΑΝ:

collage2.jpg
Στις 24 Απριλίου του 1992, ο Ντέιβιντ Μπόουι παντρεύτηκε με την Σομαλή καλλονή Ιμάν, σε μια πριβέ τελετή στη Λοζάνη. Ο γάμος αργότερα τελέστηκε πιο… επίσημα στις 6 Ιουνίου, στη Φλορεντία. Μαζί απέκτησαν μόνο μια κόρη, την Λέξι «Αλεξάνδρεια Ζάρα Τζόουνς» που γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2000.

collage.jpg
Η Ιμάν ήταν η γυναίκα που έμεινε μαζί του μέχρι το τέλος της ζωής του και του κρατούσε το χέρι μέχρι την τελευταία στιγμή. Στα 60 του, Μπόουι άρχισε να απολαμβάνει την ζωή ως ένας «καθημερινός οικογενειάρχης», περνώντας χρόνο στο σπίτι, αλλά και στο πάρκο, κάνοντας βόλτες με την 16χρονη κόρη του. Ωστόσο, αν και ησύχασε, ποτέ δεν σταμάτησε να μορφώνεται, να εξελίσσεται αλλά και να ενημερώνεται για ο,τι συνέβαινε γύρω του.
bpny060605d_02.jpg
fabny230407b_003.jpg
jiny240407a_001.jpg
meny100072m_01.jpg
saz160206sb_03.jpg
spl97678_010.jpg
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιος ήταν ο θρύλος Ντέιβιντ Μπόουι: Το ανδρόγυνο look και η μόνιμη βλάβη στο μάτι

Πέθανε ο Ντέιβιντ Μπόουι: Πολεμούσε κρυφά με τον καρκίνο εδώ και 18 μήνες!

Oι καλλιτέχνες θρηνούν τον χαμό του Ντέιβιντ Μπόουι:Χαμός στα social media μετά τον θάνατο του