Σοβαρά μπλεξίματα με την Εφορία φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο Καρλ Λάγκερφελντ σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «L’ Express».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που έχει προκαλέσει αίσθηση, ο διάσημος μόδιστρος είναι ύποπτος για φοροδιαφυγή, καθώς «ξέχασε» να δηλώσει 20 εκατομμύρια ευρώ!

spl1033900_001.jpg
Πώς το κατάφερε αυτό; Μέσω περίπλοκων χρηματοδοτικών σχημάτων, στα οποία εμπλέκονται πολλές εταιρίες σε διαφορετικές χώρες.

Όπως αναφέρει το «L’ Express», μέσω εταιριών που εδρεύουν σε Γαλλία, Ιρλανδία, βρετανικές Παρθένες Νήσους και ΗΠΑ, ο 83χρονος σχεδιαστής κατάφερε να κρύψει αυτό το αστρονομικό ποσό, μέσα σε διάστημα μόλις έξι μηνών.

spl1166895_001.jpg
Οι γαλλικές φορολογικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για την υπόθεση, ενώ το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο το «φορολογικό απόρρητο», αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την είδηση ή να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Το ίδιο και ο εκπρόσωπος του Καρλ Λάγκερφελντ.

spl587185_002.jpg
Στο πλαίσιο της έρευνας, ελέγχεται η δραστηριότητα του βιβλιοπωλείου 7L που ιδρύθηκε από τον μόδιστρο στη συνοικία Σεν Ζερμέν ντε Πρε του Παρισιού. Το βιβλιοπωλείο αυτό παρουσιάζει έλλειμμα 6,6 εκατομμυρίων ευρώ και κατά συνέπεια δεν πληρώνει φόρους.

spl989200_002.jpg
Ωστόσο, το 7L καλύπτει ένα φωτογραφικό στούντιο που ανήκει σε μια εταιρεία η οποία εδρεύει στη Βρετανία, τη Studio 7L που εισπράττει τα δικαιώματα του Λάγκερφελντ από τη φωτογραφική δουλειά του.

«Η εφορία πιστεύει ότι η βρετανική μητρική εταιρεία, καθώς και μια δεύτερη που εδρεύει στην Ιρλανδία η οποία με τη σειρά της ανήκει σε μια τρίτη που βρίσκεται στις Παρθένες Νήσους βοήθησαν στην απόκρυψη της πραγματικής και αδήλωτης επαγγελματικής δραστηριότητας του Λάγκερφελντ», καταλήγει το δημοσίευμα.