​Για τον καρκίνο που της χτύπησε την πόρτα πριν από αρκετά χρόνια τσακίζοντας τόσο την ψυχή της όσο και το σώμα της, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Μαρία Ιωαννίδου!

«Εξαιτίας του καρκίνου, όλα μου τα κόκκαλα είναι καμένα. Δεν ήταν καθόλου απλός. Είχα και στο στήθος και στους λεμφαδένες. Σχεδόν πέθανα. Έφευγα από τη ζωή λόγω των χημειοθεραπειών» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως την περίοδο εκείνη είχε και κάποιες μεταθανάτιες εμπειρίες.

«Το σώμα μου αιωρούνταν και έβλεπα κάτω στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόμουν ένα άλλο σώμα, πολύ πιο μικρό, μέσα στο νυχτικό μου. Κάποια στιγμή, μάλιστα, φαινόταν μόνο το νυχτικό. Είναι ανατριχιαστικό, αλλά είναι η αλήθεια. Μου είπαν αργότερα πως επικράτησε ο απόλυτος πανικός. Οι νοσοκόμες άρχισαν να μου κάνουν ενέσεις, να βάζουν ορούς και ο σύντροφός μου, Δημήτρης Κρητικός, έκλαιγε επειδή έβλεπε πως έφευγα».

Εκτός από τον καρκίνο η Μαρία Ιωαννίδου έχει έρθει αντιμέτωπη και με την κατάθλιψη, με την οποία και όπως η ίδια παραδέχτηκε, παλεύει ακόμα.

«Παίρνω δυστυχώς χάπια. Η δικαστική διαμάχη στην οποία βρίσκομαι για τη σχολή χορού που είχα στη Γλυφάδα με διέλυσε. Αισθάνομαι εγκλωβισμένη σαν ποντικός. Μου έχει καρφωθεί πως θα ακολουθήσω την πορεία της Πηνελόπης Δέλτα. Όπως αυτή έτσι κι εγώ έζησα με το καροτσάκι όταν παρέλυσα, έπαθα κι εγώ αρθριτικά εξαιτίας του καρκίνου και επειδή στο τέλος εκείνη αυτοκτόνησε με επηρεάζει η ευαισθησία της. Από την άλλη, όμως, αντιπαθώ τους ηττημένους. Θα νικήσω με όποιο κόστος» εξομολογήθηκε.