​Θέση για το σύμφωνο συμβίωσης των γκέι ζευγαριών παίρνει η Καίτη Γαρμπή, τονίζοντας πως οι ταμπέλες είναι για τα ρούχα και τους δρόμους και όχι για τους ανθρώπους!

«Γιατί η αγάπη δύο γυναικών ή δύο ανδρών να αξίζει λιγότερο από αυτή των δύο straight; Γιατί να μην μπορούν να παντρευτούν δύο άνδρες που συμβιώνουν χρόνια και αγαπιούνται; Το θέμα είναι ποιος θα φορέσει το φουστάνι, ή πως, αν αύριο μεθαύριο πάθει κάτι ο ένας, ο άλλος να μπορεί να πάρει δικαιωματικά αυτά που απέκτησαν μαζί, όπως δηλαδή συμβαίνει στα ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν δικαιώματα ασφαλιστικά, εργασιακά, κληρονομικά, συνταξιοδοτικά;», αναρωτιέται, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Antivirus», η τραγουδίστρια.

Επισημαίνοντας ότι είναι απαράδεκτο να στιγματίζουμε τους ανθρώπους και η κοινωνία να λειτουργεί με ταμπέλες, η Καίτη συνεχίζει: «όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ίδια για όλους μας… Δεν μπορούν οι κοινωνίες να στερούν τα δικαι��ματα από τα γκέι άτομα… Ας κρατήσουμε τις ταμπέλες για τους δρόμους και για τα ρούχα. Όχι για τους ανθρώπους!».