Για την σχέση του με την μητέρα του, την οποία είδαμε προ εβδομάδων μαζί του σκηνή, αλλά και τα συναισθήματα που ένιωσε όταν γνώρισε την Κάτια Ζυγούλη και όσα τους ενώνουν μετά από 12 χρόνια σχέσης, μιλάει ο Σάκης Ρουβάς!

«Έχω ξαναβρεθεί στη σκηνή μαζί με τη μητέρα μου, υπό άλλες συνθήκες. Σε θεατρική σκηνή, όταν έπαιζε εκείνη. Ξέρεις, τη νιώθω πολύ κοντά μου, γιατί έχουμε πολύ μικρή διαφορά ηλικίας. Ήταν μό��ις 17,5 χρόνων όταν με έκανε. Ήταν παιδί. Βλέπω 18άχρονα κορίτσια σήμερα και δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα μπορούσαν να μεγαλώνουν παιδιά», λέει, στο περιοδικό «People», ο κορυφαίος Έλληνας σταρ.

Εξηγώντας το ιδιαίτερο δέσιμο που έχει με την μητέρα του, ο Σάκης αναφέρει: «είχαμε πάντα ένα πολύ ξεχωριστό δέσιμο μεταξύ μας, πάντα ήταν κοντά μου, αλλά η σχέση μας έχει περάσει από πολλές διαφορετικές φάσεις. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια άλλαζα όχι μόνο εγώ, αλλά και τα πάντα γύρω μου, όπως και ο τρόπος που βλέπω τους ανθρώπους και τους αναλύω. Μεγαλώνοντας, λοιπόν, όλα τα γεγονότα της ζωής μου τα επισκέπτομαι ξανά με διαφορετικό τρόπο, τα αντιλαμβάνομαι και διαφορετικά κοιτάζοντάς τα από απόσταση. Το ίδιο ισχύει και για τη στάση της μητέρας μου σε διάφορα περιστατικά, όπως και για τον τρόπο που την αντιμετώπιζα εγώ. Πάντως, η μητέρα μου είχε διακρίνει από νωρίς κάποιες δυνατότητες σε εμένα και με ενθάρρυνε στα βήματά μου, όπως και όλη μου η οικογένεια. Εκείνη βέβαια ακόμη περισσότερο, καθώς ήταν καλλιτέχνις – ερασιτέχνης μεν, αλλά καλλιτέχνις, γιατί αυτό ή το έχεις μέσα σου ή δεν το έχεις».

Σε ερώτηση για τη σύντροφό του και μητέρα των παιδιών του, ο τραγουδιστής εκμυστηρεύεται πως «αυτό που είδα στην Κάτια δεν μπορούσε ο νους να το αναλύσει και να το εκλογικεύσει. Ήταν κάτι μαγικό, που το αισθάνθηκα αμέσως –νομίζω το ίδιο και εκείνη– και το συναίσθημα κύλησε σαν χιονοστιβάδα. Είμαι πολύ ευγνώμων για την παρουσία της στη ζωή μου. Για τα παιδιά μας, αλλά και για την ίδια, για μας».

Τέλ��ς, ο Σάκης μιλά και για τα παιδιά τους, λέγοντας: «η ενέργεια που σου δίνουν τα παιδιά είναι συγκλονιστική, είναι μοναδικό να τα βλέπεις να μεγαλώνουν. Τα παιδιά εξελίσσονται και αλλάζουν με απίστευτους ρυθμούς. Είναι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες μεταξύ τους, διαφορετικές προσωπικότητες. Εμείς είμαστε απλά δίπλα τους, τα στηρίζουμε και τα ενθαρρύνουμε. Πολλές φορές με ρωτούν αν θέλω τα παιδιά να ασχοληθούν με κάτι καλλιτεχνικό. Όχι, δεν θέλω, δεν θέλω να τα ωθήσω σε τίποτα επειδή θα άρεσε ή όχι σε μένα. Το κάθε παιδί θα ήθελα να πάρει το δρόμο που θα επιλέξει και θα του ταιριάζει. Εγώ και η μητέρα τους το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δημιουργήσουμε τις επιλογές για να αποφασίσουν τι τους αρέσει. Τα παιδιά μέχρι τα 6 χρόνια τους πρέπει να τα ενθαρρύνεις να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, να τα αφήνεις ελεύθερα, να μην τα περιορίζεις, να μπορούν να εκφράζονται με τον τρόπο που εκείνα επιλέγουν».