​Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην ελληνική showbiz (και όχι μόνο) το παραλήρημα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος με ανάρτηση του στο προσωπικό του blog, επιτέθηκε με πρωτοφανείς ύβρεις στους ομοφυλόφιλους, παρακινώντας το ποίμνιο όπου τους δει να τους φτύνει! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ).

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ CELEBRITIES ΓΙΑ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ-ΜΙΣΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ:

Φώτης Σεργουλόπουλος:

«Η επιστήμη είναι σίγουρη. Η αγαμία… τελικά σε τρελαίνει. Οι παπάδες έχουν ορκιστεί στην αγαμία…Οπότε φαντάζομαι τον Αμβρόσιο λίγο τον έχει βαρέσει στο κεφάλι. Εδώ βλέπουμε μια περίπτωση ανθρώπου που τον έχει ταράξει η αγαμία… Κανονικά θα έπρεπε να τον προσέξουν»

6243_GIANIS_KONTOYLIS_FOTIS_SERGOYLOPOYLOS_2122015.jpg
«Υπάρχουν κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι που μπορεί να είναι σε μοναστήρια ή μοναχοί, που δεν τους έχει ταράξει η αγαμία καθόλου!» πρόσθεσε κατά την διάρκεια της εκπομπής «ΦΜ Live» η Μαρία Μπακοδήμου.

Γιάννης Μπέζος:

Μιλώντας στο «Πρωινό», ο ηθοποιός είπε:

2097_NTENISI_MPEZOS_16112015.jpg
«Αυτό σημα��νει ότι φοβάται. Όταν φοβόμαστε το διαφορετικό, θέλουμε να το εκμηδενίσουμε. Noμίζω ότι πέρα από αυτό -γιατί είναι γραφικό το θέμα του Αμβρόσιου- η Εκκλησία οφείλει να απαντήσει στο μεγάλο ερωτηματικό του ανθρώπου για τη ζωή και τον θάνατο. Αντί να απαντήσει σε αυτό, ασχολείται με όλα τα άλλα, τουλάχιστον στην δημόσια σφαίρα. Δεν είναι δυνατόν ένας ιεράρχης και μάλιστα από τους πιο παλιούς, να δίνει στίγμα στην κοινωνία λέγοντας αυτά. Θα έπρεπε να είναι πιο σιωπηροί και να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους να τους απαντήσουν στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και του θανάτου. Αυτός είναι ο σκοπός της θρησκείας. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, να λειτουργεί σαν Ταλιμπάν. Όλα αυτά είναι ακρότητες και είναι από τον φόβο μας για το διαφορετικό και είναι δείγμα αγ��αμματοσύνης. Λυπάμαι που το λέω. Η θρησκεία είναι για να σε ζεσταίνει, να σε παρηγορεί, να σου δίνει κάτι για το επέκεινα. Αντί γι' αυτό, ασχολείται με όλα τα άλλα και μάλιστα, με αφορμή τον θάνατο ενός σπουδαίου ανθρώπου. Παίρνω την ευθύνη που το λέω. Ενός πολύ σπουδαίου ανθρώπου και πάρα πολύ αθόρυβο. Δεν είναι δυνατόν ο θάνατός του να προκαλεί τέτοιο θόρυβο».

Ιεροκλής Μιχαηλίδης:

0167_MIXAILIDIS_LOGOTHETIS_02112015.jpg
«Αυτά είναι πράγματα που κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα τα συμμεριζόταν σήμερα. Οπότε τι με ρωτάτε; Είναι δυνατόν να μπορώ να κάνω σχόλιο επ΄αυτού;» δήλωσε τηλεφωνικά στην εκπομπή «T@tiana live» ο ηθοποιός.

Γιώργος Κυρίτσης:

2670_KIRITSIS_AKRITA_20042015.jpg
Μιλώντας επίσης στην Τατιάνα Στεφανίδου, εξέφρασε την άποψη πως «όταν ένας άνθρωπος και μάλιστα ιερωμένος μιας θρησκείας βγάζει αυτό το κλίμα μίσους… Μιας θρησκείας αγάπης έτσι; Μιας θρησκείας η οποία έχει ένα αξίωμα. Να αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου. Τι να απαντήσεις σ΄αυτό; Απαξιείς να απαντήσεις με το δηλητήριο που βγάζει».

Βαγγέλης Γερμανός:

8319_VAGELIS_GERMANOS_2852015 (1).jpg
«Είναι λόγια που δεν περιμένει κανείς να τα ακούσει από έναν άνθρωπο της εκκλησίας, που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η μεγαλύτερη αρετή του Χριστιανισμού είναι η ανοχή και όχι η καταδίκη των υπολοίπων. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Εισαγγελέας είναι ο κύριος;» δήλωσε επίσης τηλεφωνικά στην εκπομπή «T@tiana live» ο τραγουδοποιός.

Χρήστος Σιμαρδάνης:

0701_SIMARDANIS_1132013.jpg
Σε συνέντευξη του στην Τατιάνα Στεφανίδου, ο ηθοποιός δήλωσε πως «η επιστολή του, δεν θέλω να πω το όνομα, δεν θέλω να το βάλω στο στόμα μου, είναι ένα παραλήρημα πάνω σε πάρα πολλά θέματα. Τον εν��χλεί προφανέστατα ότι η κηδεία ήταν πολιτική. Και από εκεί χάνει η εκκλησία.Ότι δεν θα ταφεί και θα καεί. Και από εκεί χάνει και η εκκλησία. Επίσης χάνει χρήματα η εκκλησία από το σύμφωνο συμβίωσης για τους ετερόφυλους και τον πολιτικό γάμο. Το γεγονός της κηδείας του Μηνά ήταν βαρελότο απ' όλες τις απόψεις. Θα ήθελα πολύ να είναι εδώ και να τον ρωτήσω πολλά πράγματα. Αυτή η επιστολή μου θυμίζει τους λόγους που έβγαζε ο Χίτλερ το 1933».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.