​Οι Eagles of Death Metal, το συγκρότημα που έπαιζε στο Μπατακλάν την 13η Νοεμβρίου που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, θα εμφανιστούν μαζί με τους U2 στην Γαλλία στην ίδια αίθουσα που ποτίστηκε με το αίμα 90 αθώων ανθρώπων.

Οι ίδιοι άλλωστε είχαν υποσχεθεί πως θα επιστρέψουν στο Παρίσι για να παίξουν προς τιμήν των θυμάτων.

«Θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα παίξουμε στο Μπατακλάν» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο Τζέσε Χιουζ, ο ένας από τους τραγουδιστές του ροκ συγκροτήματος.

Ο Μπόνο αναμένεται να ερμηνεύσει το νέο του τραγούδι που έγραψε ειδικά για το αιματοκύλισμα στη πόλη του φωτός.

«Λέγεται οι δρόμοι της υποταγής .. Ο κάθε άνθρωπος έχει μία πόλη που νιώθει ελεύθερος για μένα αυτό είναι το Παρίσι και οι ιστορικοί δρόμοι του που βρίσκω τον εαυτό μου ξανά. Είσαι ελεύθερος μωρό μου τώρα . Ελεύθερος για πάντα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.

Στη σκηνή μαζί με το υπόλοιπο συγκρότημα θα είναι και ο Τζος Χομ , οποίος και έλειπε από την συναυλία εκείνο το μοιραίο βράδυ. Αυτή τη φορά θα τραγουδήσει για τον τον αδικοχαμένο μάνατζερ τους και φίλο , Νικ Αλεξάντερ , ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ , στην προσπάθειά του να σώσει από τα πυρά των εκτελεστών τους γύρω του. Κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χαμό του.

«Δεν φώναξε για βοήθεια. Δεν ήθελε να πάθει κανείς τίποτα» αποκάλυψε ο Τζέσε Χιους.

Αρχικά, οι συναυλίες τους των U2 στο Παρίσι ήταν προγραμματισμένες για τις 14 και 15 Νοεμβρίου ωστόσο αναβλήθηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Από το πρώτο όμως λεπτό ήταν στο πλευρό των ρόκερς από την Καλιφορνια.Τους παρείχαν συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη αλλά και χρήση του αεροπλάνου τους. Μάλιστα τους αγόρασαν και κινητά τηλέφωνα καθώς τα δικά τους είχαν μείνει μέσα στο θέατρο .