​Τελειωμό δεν έχουν οι αντιδράσεις για την ανάρτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη στα social media, ο οποίος, όπως σας έχουμε ενημερώσει, χαρακτήρισε «αξύριστη χήρα» τον σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα, Κώστα Φαλελάκη.

Μετά το ζεύγος Σκορδά – Λιάγκα, τον Φώτη Σεργουλόπουλο, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον στενό φίλο του εκλιπόντα, Γιώργο Λιάντο, εναντίον του δικηγόρου ξέσπασε ο Γρηγόρης Βαλιανάτος.

Αν και στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Γρηγόρης Βαλιανάτος δεν κατονομάζει τον Φαήλο Κρανιδιώτη, κάνει λόγο για «αξύριστο χοίρο», στον οποίο και απευθύνει επιστολή με αφορμή τα ομοφοβικά λεγόμενά του.

Αναλυτικά, το κείμενο:

«Προς αξύριστο χοίρο (ξέρει αυτός)

“Δεν γεννήθηκα για να μισώ αλλά για ν αγαπώ” (Αντιγόνη 523)

Ο Μηνάς που έφυγε ήταν ένας σεμνός άνθρωπος. Σκορπούσε απλόχερα αγάπη αλλά και μέτρο. Η γενιά του δεν έζησε την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας στη δημόσια συναναστροφή και στο δημόσιο λόγο.

Παρ’ όλα αυτά αγάπησε πολύ. Αγάπησε την τέχνη του και μας έκανε όλους καλύτερους με το να την αγαπήσουμε κι εμείς, τους αγάπησε όλους κι αγάπησε και τους συντρόφους του.

Ποτέ δεν έκρυψε την ομοφυλοφιλία του αλλά διάλεξε να ζει από τώρα σε μια κοινωνία που όλοι είμαστε καλύτεροι και δεν χρειάζεται ν απολογούμαστε για τον ερωτικό προσανατολισμό μας.

Στον σπαραγμό του πένθους ο σύντροφός του θεώρησε καλό ν αφήσει το παράπονο της αγάπης του και τη σκληρότητα του δικού μας κόσμου να ακουστεί και να καταγραφεί.

Ο κόσμος της αγάπης του Μηνά, της αγάπης τους είναι αυτός που θα κερδίσει.

(ΥΓ… Μηνά όπου και να ‘σαι πήρα το θάρρος να το γράψω αυτό γιατί ο Κ. Γιάνναρης στην ταινία που σε είχε Υπουργό, έβαλε εμένα ως εκπρόσωπο Τύπου σου αν θυμάσαι, και γι’ αυτό σ αγαπώ διπλά)».

valianatos.jpg