​Τις δύο φορές που ξεγέλασε το θάνατο περιγράφει σε συνέντευξη του Έλληνας τραγουδιστής, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, πως σώθηκε χάρη σε ένα φακό που δεν είχε μπαταρίες!

«Μία φορά γλίτωσα από πνιγμό. Ήμουν στο ιστιοπλοϊκό μου όταν ξέσπασε ένα δυνατό μπουρίνι και με πέταξε στη θάλασ��α. Πνιγόμουν και, τη στιγμή μου είπα “σου παραδίνομαι”, ήρθε στο μυαλό μου το παιδί μου, ο πρώτος μου γιος», λέει, στο περιοδικό «Εγώ Weekly», ο Θέμης Αδαμαντίδης και συνεχίζει: «τότε είπα μέσα μου “όχι, έχω υποχρέωση να μεγαλώσω το γιο μου!”. Πήρα τέτοια δύναμη, που δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι είχα! Ήμουν μεσοπέλαγα, αλλά βρήκα το κουράγιο, κολύμπησα και έφρασα στο σκάφος. Ανέβηκα πάνω και ο αέρας με πήγε στο λιμάνι, χωρίς να είμαι στο τιμόνι, καθώς ήμουν καταπονημένος για να οδ��γήσω».

Εκτός από την θάλασσα, ο τραγουδιστής κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του και στη στεριά, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού.

«Σταματήσαμε να πιούμε έναν καφέ και μετά, αντί να μπω κατευθείαν στο αμάξι, για κάποιο λόγο, αποφάσισα να ανοίξω το πορτμπαγκάζ. Άρχισα να ψάχνω και, μεταξύ άλλων, βρήκα έναν φακό σχεδόν σκουριασμένο. Προσπάθησα να τον ανάψω, αλλά δεν λειτουργούσε. Λέω τότε στον φίλο μου τον Δημήτρη “πήγαινε αγόρασε δυο μπαταρίες να έχουμε μαζί μας έναν φακό”. “Ασχολείσαι με τις μπαταρίες τώρα; Δεν βλέπεις ότι έχουμε αργήσει και θα φτάσουμε καθυστερημένοι στη δουλειά;”, μου απάντησε εκείνος. Παρεξηγημένος σχεδόν, του είπα ότι απλώς τεμπελιάζει και πήγα εγώ να πάρω μπαταρίες», εξιστορεί ο Θέμης.

Όπως συνεχίζει, ξεκίνησαν το ταξίδι με καθυστέρηση και, όταν έφτασαν μετά την Λαμία είδαν ότι στην Εθνική Οδό είχε γίνει μία καραμπόλα με 17 νεκρούς, καθώς μία νταλίκα δεν πρόλαβε να πατήσει φρένο και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα! «Ο φίλος μου είχε πάθει σοκ, δικαιολογημένα. “Είδες τι μας πρόσφεραν οι μπαταρίες, φίλε;”, του λέω. Αν είχαμε φύγει από το καφέ πέντε λεπτά νωρίτερα, θα ήμασταν νεκροί, μέσα σε ένα από τα αυτοκίνητα της καραμπόλας!», καταλήγει ο τραγουδιστής.