​Παρά τις σπουδές της στο Πολιτικό της Νομικής, η κόρη του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ζωή, προτίμησε τελικά να γίνει σχεδιάστρια μόδας.

«Γενικά κάνω και καθημερινά ρούχα και βραδινά. Πιο πολύ δουλεύω με φορέματα, γιατί είναι και κάτι που λείπει από την αγορά. Μ’ αρέσουν τα θηλυκά κομμάτια και οι λεπτές γραμμές. Δεν μπορώ ούτε τα πολύ πλουμιστά, ούτε τα πολύ φορτωμένα. Μ’ αρέσει το μαύρο, αλλά το καλοκαίρι προτιμώ τα χρώματα και print. Συνήθως τραβάω φωτογραφίες από την φύση, τους δρόμους αλλά και από τα ταξίδια που κάνω και τις τυπώνω στα υφάσματα» είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Γιακουμάτου στην διαδικτυακή εκπομπή του Star, «Ga-RANTI Στη Μόδα», που παρουσιάζουν κάθε Τετάρτη, στις 17:30, οι Αγάθη και Βαλεντίνη Ράντη.

Παράλληλα, η ίδια αποκάλυψε αν έχει δεχτεί κριτική εξαιτίας του πατέρα της.

«Στην αρχή όταν πήγαινα σε βιοτεχνίες και έβρισκα προμηθευτές και έδινα τα στοιχεία μου, έλεγα απλά το Ζωή. Το έκανα αυτό γιατί όταν έλεγα το Γιακουμάτου, έλεγαν πως έχω το μπαμπά μου και δεν έχω καμία ανάγκη γιατ�� έχω λεφτά… Προσπαθούσα λοιπόν να εξηγήσω στον κόσμο πως δεν έχω τον Valentino για μπαμπά μου… Προσπαθώ λοιπόν, ενώ έχω πολλούς γνωστούς χάρη στον μπαμπά μου, ανθρώπους από τον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφία να μην τους χρησιμοποιώ. Προτιμώ να δούνε την δουλειά μου, και τότε να μου τηλεφωνήσουν. Δεν μ’ αρέσει να εκμεταλλεύομαι. Θέλω να στέκομαι στα δικά μου πόδια» είπε και συμπλήρωσε:

«Προσπαθώ να ζώ μόνη μου και με τα δικά μου λεφτά. Είναι άδικη η κριτική που δέχομαι αλλά δεν με νοιάζει».

Η Ζωή, αν και έχει μπαμπά πολιτικό, η ίδια δεν διστάσει να παραδεχτεί πως η πολιτική έτσι όπως είναι δεν της προκαλεί κανένα ενδιαφέρον.

«Η πολιτική, έτσι όπως είναι τώρα δεν με εμπνέει σε τίποτα, νομίζω και κανέναν δεν εμπνέει. Ασκώ κριτική στο μπαμπά μου και πολλές φορές, του λέω δεν θα ψηφίσω δεν πάω. Είναι η εποχή που όλους τους απωθεί η πολιτική. Βλέπω δίπλα μου νέους, που σπουδάζαμε μαζί και οι γονείς τους έχουν δώσει πολλά λεφτά για να τους μορφώσουν, έχουν κάτσει ένα ή δύο χρόνια στο εξωτερικό και μετά γυρνάνε στην Ελλάδα και τους απορρίπτει η κοινωνία. Είναι λογικό να σε πιάνουν τα νεύρα σου. Και εγώ πολλές φορές, ρωτάω τον μπαμπά μου γιατί ήρθαν έτσι τα πράγματα. Του ασκώ κριτική, του βγάζω νεύρα πολλές φορές και του λέω αυτά που μου μεταφέρουν οι φίλοι μου» ανέφερε.

Οι παρουσιάστριες της εκπομπής, Βαλεντίνη και Αγάθη Ράντη, έκαναν στην Ζωή και μία έκπληξη, βγάζοντας στο τηλέφωνο τον μπαμπά της ο οποίος δήλωσε!

«Η κόρη μου, επηρεάζει το ντύσιμό μου. Μ�� μαλώνει κιόλας, αλλά εγώ είμαι ξεροκέφαλος κάποιες φορές. Γενικά προσπαθώ να την ακούσω. Όταν μου είπε πως θέλει να ασχοληθεί με τη μόδα, το σεβάστηκα. Η επιθυμία της είναι για μένα και διαταγή. Πρέπει όλοι οι γονείς να καταλάβουμε πως πρέπει τα παιδιά μας να κάνουν αυτό που θέλουν» .

Όσο για το πώς θέλει να είναι ο μελλοντικός του γαμπρός, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε πως θέλει να είναι εργατικός και να μην κάνει την κόρη του να κλαίει.