Χωρίς να μασάει τα λόγια του απάντησε ο Στάθης Στιβακτάκης σε όσους είπαν πως «την ψώνισε», εξηγώντας παράλληλα για ποιο λόγο δεν σκοπεύει να τα παρατήσει όλα, και από αγρότης να γίνει μοντέλο:

«Το χωριό μου είναι ο τόπος μου, η ζωή μου. Οι δικοί μου άνθρωποι. Τα Βορίζα είναι ένας ένδοξος τόπος, με ιστορία και όμορφους ανθρώπους. Ξεχωριστούς. Με τιμή. Δεν τα αφήνεις εύκολα αυτά».

Πώς θα απαντούσε όμως, αν του προσέφεραν δουλειά είτε στην τηλεόραση είτε στο modeling; Θα μπορούσε να μείνει έξι μήνες Αθήνα και έξι μήνες Κρήτη;

«Δύσκολα. Εγώ είμαι αλλιώς μαθημένος. Μένω στο χωριό γιατί το διάλεξα. Γιατί μου αρέσει όσο δύσκολη και να είναι η ζωή. Για μένα είναι τιμή το να ζω στα Βορίζα, όπως και το να είμαι αγρότης».

Αν του έλεγαν να εργαστεί ως μοντέλο, εξηγεί πως «είναι μια υποθετική ερώτηση. Δεν το έχω σκεφτεί και ��ίναι πολύ μακριά από αυτά που θέλω στη ζωή μου. Και κυρίως δεν ήρθα γι΄αυτό στη συγκέντρωση. Ούτε καν την φωτογραφία που ξεκίνησε τον χαμό δεν επεδίωξα. Και το ότι ασχολούνται με εμένα τόσο πολύ, δεν μπορώ να σου πω ότι μου είναι ευχάριστο. Με παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο να βγω στην τηλεόραση ή να μιλήσω κάπου. Τους ρωτάω αν το θέμα μας θα είναι τα προβλήματα που μας έκαναν να έρθουμε από την Κρήτη στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούμε, και η απάντηση είναι φυσικά όχι. Γι΄αυτό και δεν απαντάω. Είπαν ότι έχω μάνατζερ, ότι προωθώ τον εαυτό μου. Το μόνο που έκανα ήταν να ζητήσω από έναν συγγενή μου να απαντά στα τηλέφωνα γιατί με τρέλαναν».

σταθης1.jpgσταθης2.jpg
Παράλληλα, εξηγεί και τι θα έκανε αν ερωτευόταν Αθηναία. Θα παρατούσε το χωριό του για χάρη της;

«Δεν νομίζω. Μπορώ να αντιστρέψω την ερώτηση. Αυτή θα ήθελε να έρθει στο χωριό;»

Στη συνέχεια, απαντώντας εμμέσως στον Γιώργο Λιάγκα που τον χαρακτήρισε «αμόρφωτο», είπε πως «έχω τελειώσει το Λύκειο και μια σχολή μηχανικών».

Όσο για το αν έχει περισσότερες κατακτήσεις από τότε που έγινε γνωστός;

«Η τηλεόραση το έχει κάνει θέμα. Δεν τρέφω βέβαια αυταπάτες. Ξέρω ��τι είναι προσωρινό και σίγουρα δεν θέλω να με προσεγγίζουν για την εμφάνιση μου. Είναι πολύ επιφανειακό. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε άγγιξε ή και ξεπέρασε τα όρια του κανιβαλισμού, και μάλιστα χωρίς να το επιδιώξω».

Για όσες ενδιαφέρεστε πάντως, ο Στάθης Στιβακτάκης ομολογεί πώς αυτό το διάστημα δεν έχει κοπέλα, καθώς και ότι κάποια στιγμή θέλει να κάνει οικογένεια:

«Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Ο γάμος είναι κάτι πολύ σημαντικό. Προϋποθέτει σεβασμό, αγάπη, εκτίμηση. Στην Κρήτη η κοινωνία είναι κατά βάση μητριαρχική. Παρά το ότι κάποιοι νομίζουν πως είμαστε άγριοι, η πραγματικότητα διαφέρει πολύ. Η γυναίκα έχει πολύ μεγάλη σημασία, κατέχει ξεχωριστή θέση στο σπίτι. Επομένως για να παντρευτώ, πρέπει να βρω μια σύντροφο με την οποία θα εί��αι σίγουρος ότι μπορώ να ζήσω και να κάνω παιδιά μαζί της».

Διαβάστε περισσότερα στο "ΕΓΩ Weekly" που κυκλοφορεί...