​Για την ��ερίοδο που είχε πέσει θύμα κακοποίησης από πρώην σύντροφό της μίλησε η Μάντα Παπαδάκου στην Αννίτα Πάνια, ανήμερα της διεθνούς ημέρας για την εξάλειψη και την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών.

Το πρώην μοντέλο που τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος και ιδρύτρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης W.I.N Hellas, κατέθεσε την συγκλονιστική της εμπειρία, στέλνοντας το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα:

0397_MANTA_PAPADAKOY_15122011.jpg
«Έχω υπάρξει θύμα κακοποίησης σε πολύ μικρότερη ηλικία. Είχα για πολλά χρόνια σχέση που εξελίχθηκε και σε σωματική κακοποίηση. Ένας από τους λόγους που ήμουν και πολύ ευαισθητοποιημένη πάνω στο θέμα αυτό. Καταρχήν δεν ήξερα καν ότι βρισκόμουν σε σχέση κακοποίησης. Νόμιζα ότι ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό. Είχα μόλις έρθει στην Ελλάδα. Μου λέγαν όλοι ότι οι άντρες οι μάγκες όταν σε αγαπάνε ρίχνουν κι ένα χαστουκάκι, και εγώ νόμιζα πως με αγαπά και γι΄αυτό το κάνει, μου δίνει και σημασία έτσι. Υπήρχε μια εξάρτηση μέσα σε αυτή τη σχέση. Έγιναν πολλά μέσα στα τέσσερα χρόνια. Έπρεπε να αλλάξει και ο τρόπος που σκεφτόμουν για να μπορέσω να ξεφύγω από αυτή την σχέση».

1748_MANTA_PAPADAKOY_2952014.jpg

«ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ»:

Μάλιστα η Μάντα Παπαδάκου δεν έκρυψε πως υπήρξαν πολλές φορές που φοβήθηκε για την ζωή της:

«Η κακοποίηση δεν ξεκινάει με το καλημέρα, στο πρώτο ραντεβού, έρχεται σιγά σιγά. Έτσι και σε εμένα σιγά σιγά έγινε όλο αυτό. Στο σημείο που άρχισε ο έλεγχος, που άρχισε η υποτίμηση, η γελοιποίηση, η ψυχολογική βία που λέμε. Αισθανόμουν ότι τρελαινόμουν αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί. Υπάρχει και ένας εθισμός σε αυτή την συμπεριφορά. Όταν έφτασα στο σημείο να λέω ότι δεν μπορώ να πονάω πια (γιατί αυτό είναι όταν φτάνουμε στο πάτωμα και λένε ότι πλέον δεν μπορώ να ζω μέσα σε ένα πόνο, να μην έχω όνειρα και στόχους) πήρα την απόφαση να φύγω. Εκεί είναι που έγινε η μεγάλη έκρηξη από τις τελευταίες που ήταν πολύ έντονες. Όταν μια γυναίκα έχει φτάσει στα όρια της και λέει ότι φεύγει, εκεί είναι που διακινδυνεύει τη ζωή της ότι πραγματικά μπορεί να τη σφάξει».

4473_MANTA_PAPADAKOY_162014.jpg
Τέλος, περιέγραψε και την περίπτωση μιας γυναίκας στο παρελθόν, που την είχε συγκλονίσει:

9845_MANTA_PAPADAKOY_2462013.jpg
«Είχα πάρει μια γυναίκα από ξενώνα, της βρήκαμε σπίτι, της το επιπλώσαμε, βρήκε δουλειά και το μόνο που της ζητούσα ήταν να έρχεται να παρακολουθεί τα μαθήματα. Δυστυχώς όμως γύρισε πίσω στον άντρα της που παραλίγο να τη σκοτώσει. Ήταν μια πολύ άσχημη κατάσταση και για μένα, γιατί είδα ότι και να τις βγάλεις αυτές τις γυναίκες από μια τέτοια σχέση, είτε θα γυρίσουν πίσω στον σύντροφό τους, είτε θα βρουν μια ίδια σχέση γιατί μόνο έτσι μπορούν και αναγνωρίζουν την αγάπη».

5465_MANTA_PAPADAKOY_1932015.jpg

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.