Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία 12 χρόνια μίλησε ο Τάσος Ιορδανίδης στην εκπομπή «Καλημερούδια» όπου έδωσε κοινή συνέντευξη με την σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του, Θάλεια Ματίκα.

Όπως είπε ο ηθοποιός «αυ��ό προέκυψε μετά από μία έντονη συναισθηματική κατάπτωση δική μου που είχα πριν 12 χρόνια και μετά από κάποιο διάστημα, όταν άρχισα να βρίσκω την ψυχολογική μου ισορροπία, τότε ήταν εμφανίστηκε».

6459_MATIKA_IORDANIDIS_12102015.jpg
Όσο για το πώς αντιδράει όταν νιώθει επάνω του «περίεργα» βλέμματα;

«Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσεις είναι να το αναφέρεις. Και όταν πάει ο άλλος να φοβηθεί να τους πεις ότι δεν είναι κολλητικό, ότι είναι αυτοάνοσο και εξηγείς! Δεν με κουράζει να εξηγώ και χαίρομαι να βοηθάω ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτό το ψυχολογικό πρόβλημα, να κρύψουν δηλαδή ότι έχουν ψωρίαση» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θεραπεία απόλυτη δεν υπάρχει, μαθαίνεις να ζεις με αυτό…»

Λίγα λόγια για τη ψωρίαση

Είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις.

Προκαλεί συνήθως κόκκινίλες, φολιδωτές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Οι λεπιδώδεις αυτές κηλίδες, που προκαλούνται από ψωρίαση, ονομάζονται ψωριασικές πλάκες (περιοχές με φλεγμονή από την υπερβολική παραγωγή δέρματος).

Το δέρμα συσσωρεύεται γρήγορα σε αυτά τα σημεία και παίρνει μια ασημί-λευκή απόχρωση. Συνηθέστερα εμφανίζονται στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά μπορεί να επηρεάσει κάθε σημείο του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής και των γεννητικών οργάνων. Σε αντίθεση με το έκζεμα, η ψωρίαση ��ίναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στην εσωτερική πλευρά των αρθρώσεων.