Βραβείο και από την Ελλάδα πήρε το «Chevalier» και ο Σάκης Ρουβάς, που είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για τη νέα διάκριση!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη έχει ήδη βραβευτεί από τα φημισμένα φεστιβάλ του Σεράγεβο και του Λονδίνου, ενώ η ελληνική πρεμιέρα έγινε στο κατάμεστο από κόσμο «Ολύμπιον», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πριν από λίγες μέρες.

Το «Chevalier» απέσπασε το βραβείο κοινού στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ο Σάκης Ρουβάς μίλησε με συγκινητικά λόγια για τη νέα διάκριση, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις δύσκολες μέρες που διανύουμε μετά τα αιματηρά χτυπήματα στο Παρίσι.

«Το Chevalier μας διακρίθηκε μόλις πριν από λίγο στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το Βραβείο Κοινού ελληνικής ταινίας. Μετά την προβολή του στα κινηματογραφικά Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και την απονομή διεθνών διακρίσεων στην ταινία, στην σκηνοθέτιδα μας, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, στους συμπρωταγωνιστές μου και μένα, είχαμε τη μεγάλη χαρά να είμαστε παρόντες στην πανελλαδική πρεμιέρα του Chevalier την Τρίτη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, σ’ ένα κυριολεκτικά κατάμεστο Ολύμπιον», έγραψε ο κορυφαίος Έλληνας σταρ στα social media.

Και ο Σάκης κατέληξε: «την ενθουσιώδη αυτή υποδοχή της ταινίας μας στην Ελλάδα έρχεται σήμερα να επισφραγίσει το βραβείο κοινού. Μία ιδιαίτερη διάκριση που επιβραβεύει όσο καμία άλλη, το όραμα των παραγωγών μας, το ταλέντο και την έμπνευση της Αθηνάς, την κατάθεση ψυχής όλων μας, όσων δουλέψαμε σε αυτή την ταινία. Σας ευχαριστώ μέσα απ’ την ψυχή μου για την αγάπη σας. Σε μία μέρα δύσκολη, μια μέρα θλίψης και πένθους, σε μία περίοδο περισυλλογής πρέπει να μην δίνουμε χώρο στο φόβο να κυριαρχήσει, αλλά στη δύναμη της θέλησης να διεκδικούμε τη ζωή και τα όνειρα μας».

5.jpg