​Τη ματαίωση της αποψινής τους συναυλίας στο Παρίσι, που θα γινόταν σε στάδιο κοντά στο θέατρο Bataclan το οποίο αιματοκύλησαν οι τρομοκράτες, ανακοίνωσαν οι U2, εκφράζοντας την θλίψη τους για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών.

Ο Bono και η παρέα του είχαν ανακοινώσει από το Καλοκαίρι ότι σήμερα, Σάββατο, θα τρα��ουδούσαν, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας «iNNOCENCE + eXPERIENCE», στο «Bercy Arena», περίπου τρία χιλιόμετρα από το θέατρο όπου την Παρασκευή το βράδυ, εν ώρα συναυλίας, οι τρομοκράτες σκότωσαν πάνω από 100 ανθρώπους.

«Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τα γεγονότα στο Παρίσι. Οι καρδιές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Είμαστε συντετριμμένοι που χάθηκαν τόσες ζωές κατά την διάρκεια της συναυλίας των Eagles of Death Metal και οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με το συγκρότημα και τους θαυμαστές τους. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε όλοι οι θαυμαστές μας στο Παρίσι να είναι ασφαλείς», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των U2.

Αν και τα μέλη του δημοφιλούς συγκροτήματος βρίσκονταν στη γαλλική πρωτεύουσα τη στιγμή των έξι τρομοκρατικών επιθέσεων, δεν ήταν κοντά στα σημεία που αιματοκύλησαν οι τρομοκράτες.

Σημειώνουμε πως πριν από περίπου δύο μήνες, στις 21 Σεπτεμβρίου, οι U2 ματαίωσαν την εμφάνισή τους στο «Globe Arena» της Στοκχόλμης, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι μεταξύ του πλήθους βρισκόταν και ένας άνδρας που ήταν οπλισμένος. Ο χώρος εκκενώθηκε, ενώ η συναυλία έγινε το επόμενο βράδυ.