​Κάθε άλλο παρά ειρηνικά έληξε η συνεργασία του Δημήτρη Μακαλιά με τον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον, όπου συμμετείχε στην παρέα της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη.

"ΉΘελα πάρα πολύ να φύγω τελικά.Ήταν μία πολύ κακή συνεργασία όλη αυτή που είχα μ' αυτό το κανάλι και μου έχει στοιχίσει πολύ. Με το κανάλι είχα κακή συνεργασία, η Κατερίνα και ο Κρατερός είναι οικογένεια, είναι πολύ δικοί μας άνθρωποι, όμως δυστυχώς έπρεπε να φύγω. Έπρεπε να είχα φύγει νωρίτερα" " είπε ο Δημήτρης Μακαλιάς στην εκπομπή "Καλημερούδια" και πρόσθεσε: " όχι δεν είχα προβλήματα από την αρχή. Στην αρχή οι άνθρωποι φέρονται πάρα πολύ καλά, σε πείθουν πολύ όμορφα να μείνεις, σου φτιάχνουν ένα πολύ ιδεατό περιβάλλον. Είχα και ανθρώπους που αγαπούσα και γι' αυτό ήθελα να είμαι εκεί. Πραγματικά η εμπειρία μου στην εκπομπή ήταν φανταστική, μου έδωσε πολλά πράγματα, πέρασα πολύ ωραία μαζί τους, αλλά η συνεργασία με τους ανθρώπους του καναλιού ήταν νομίζω από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου. Ήταν πολύ σκληρό και παραμένει ακόμα. Τώρα θα έχουμε και δικαστική διαμάχη".

Παράλληλα ο ηθοποιός δεν δίστασε να τα σούρει και σε μία συνεργάτιδα της Ντορέττας Παπαδημητρίου, την Τίνα Μεσσαροπούλου, η οποία και είχε πει πως ο λόγος που έφυγε ο ηθοποιός από την εκπομπή "Στα Καλά Καθούμενα" ήταν επειδή ζήτησε παραπάνω λεφτά από αυτά που ήδη έπαιρνε.

Ο διάλογος που έγινε ανάμεσα στους δύο ήταν ο εξής:

Μακαλιάς- Όταν δεν ξέρει κάποιος κάτι, καλύτερα να μην το λέει. Το λέω αυτό γιατί είδα μία εκπομπή που η Τίνα έλεγε πως έπαιρνα ένα μπαμπάτσικο ποσό από το Ε, και ότι ζήτησα παραπάνω χρήματα από το κανάλι, δεν μου τα έδωσαν γι' αυτό και έφυγα. Εγώ βλέπω ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν και λένε πράγματα χωρίς να έχουν κάνει ρεπορτάζ και είναι επικίνδυνο δημοσιογραφικά να κάνεις κάτι τέτοιο.

Tίνα- Είναι προιόν ρεπορτάζ αυτό που είπα. Ποτέ δεν λέω κάτι που δεν είναι προιόν ρεπορτάζ.

Μακαλιάς- Κριτική μπορούμε να κάνουμε όλοι για το ο, τιδήποτε, αυτό όμως είναι άλλο πράγμα.Απλά ποτέ δεν ακούστηκε η πλευρά η δική μου, όπως πρέπει να γίνεται σ' ένα ρεπορτάζ.Eπειδή είστε πολλή ώρα στο φακό και μπορείτε να πείτε τα πάντα για οποιονδήποτε, χρειάζεται ένα μέτρο όταν δεν ξέρουμε τι γίνεται.

Τίνα- Πάντοτε σε μία είδηση υπάρχουν δύο πλευρές. Εσύ που είσαι εμπλεκόμενος σ' αυτό το πράγμα, ο δεύτερος που το βλέπει αλλιώς και ο τρίτος. Ένα νόμισμα έχει περισσότερες από δύο όψεις. Αυτό που λες εσύ πως μπορεί να μην έφυγες για τα χρήματα για κάποιον άλλον να είναι αυτό.

Μακαλιάς- Όχι δεν καταλαβαίνω τι λες. Είχες κάποια πληροφόρηση πως εγώ ζήτησα παραπάνω χρήματα;

Τίνα- Ναι.

Μακαλιάς- Από που;

Τίνα- Εγώ δεν το λέω ελαφριά τη καρδιά ούτε για να ακουστεί κάτι παραπάνω. Οφείλω να το διευκρινήσω αυτό. Η πληροφορία που είχα εγώ ήταν αυτή η συγκεκριμένη.

Μακαλιάς- Αυτό που λες με φοβίζει πολύ και μου φαίνεται πολύ επικίνδυνο για την τηλεόραση και γι' αυτό το λόγο δεν πάει και καλά. Σίγουρα κάποια πράγματα είναι πιο εύκολο να τα πούμε και θα πουλήσουν κιόλας.

Τίνα- Σίγουρα εγώ κανένα λόγο δεν έχω να το κάνω για να πουλήσω. Εγώ προσωπικά.

Μακαλιάς- Εμάς μας ξάφνιασε όταν το διαβάσαμε.

Τίνα- Και εμένα με ξάφνιασε όταν το άκουσα.

Μακαλιάς- Είναι πολύ περίεργο κάποιος να είπε κάτι τέτοιο τη στιγμή που ήμουν σε ένα κανάλι. Που μου χρωστάει από το Μάιο χρήματα. Εγώ είμαι απλήρωτος από τότε. Δεν έχω πάρει τα χρήματα που έχω δουλέψει, άρα είναι προιόν φαντασίας το ότι εγώ μπορεί να ζήτησα αύξηση. Εγώ προς το παρόν ζητάω αυτά που έχω κάνει. Μου ζητήσανε να κάνω μείωση 70% τη στιγμή που μου χρωστούσανε, και δεν μου είχαν δώσει ήδη αυτά που μου χρώσταγαν.