​Μία άγνωστη πτυχή της προσωπικής του ζωής αποκαλύπτει σε συνέντευξή του Έλληνας ηθοποιός, μιλώντας για την μεγαλύτερη αδερφή του, που πάσχει από σύνδρομο Down!

«Έχω μια αδερφούλα με σύνδρομο Down. Eίναι η μεγάλη μας αδερφή και είναι 67 χρονών, η οποία τώρα είναι σε επικινδυνότητα. Τα άτομα με σύνδρομο Down ζουν έως 35 - 40 χρονών, φαντάσου ότι αυτή είναι υπέργηρη, ζει από την πολλή αγάπη», λέει, στο περιοδικό «Λοιπόν», ο Γιώργος Γιαννόπουλος.

Με συγκινητικά λόγια, ο ηθοποιός -γνωστός από θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, αλλά και τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Ανατομία ενός Εγκλήματος», «Η Αίθουσα του Θρόνου» και «Μαύρα Μεσάνυχτα»- εξηγεί πως η άλλη του αδερφή έχει αναλάβει να την προσέχει, ενώ ο ίδιος φροντίζει να έχει καθημερινή επικοινωνία μαζί τους, καθώς ζουν εκτός Αθηνών.

«Την προσέχει η άλλη μου αδερφή, μένουν μαζί στο χωριό. Έχω μια ανάγκη, όταν κάνω κάτι, να της λέω: «Ευρυδίκη πήρα πάπλωμα -για παράδειγμα-, πες το και στην Αγγέλω». Η Αγγέλω είναι εκείνη που έχει σύνδρομο Down. Τώρα συνεννοούμαστε με νοήματα. Από αυτό το άτομο με ειδικές ικανότητες έχω πάρει πολλά. Δεν την αντιμετωπίζουμε σαν να μη μας καταλαβαίνει. Παλαιότερα μιλούσε κανονικά», αναφέρει.

Μάλιστα, ο Γιώργος Γιαννόπουλος εξομολογείται πως χάρη στην αδερφή του έμαθε να σέβεται την διαφορετικότητα, αλλά και πήρε ένα μάθημα ζωής: «δεν έλεγε ποτέ “καληνύχτα”. Όταν της έλεγα “καληνύχτα Λολό” (έτσι είναι το χαϊδευτικό της), μου απαντούσε “καλό πρωί”. Η φιλοσοφία αυτού είναι ότι με το “καληνύχτα” σταματάμε εδώ, ενώ με το “καλό πρωί” έχει μια συνέχεια. Το μότο της ήταν "υπομονή"»!