Μπορεί ο Σέρλοκ Χολμς στην ομότιτλη σειρά να βοηθούσε ως ντεντέκτιβ τους άλλους να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους, αυτή τη φορά όμως «καλέστηκε» να λύσει το «γρίφο» ενός δικού του προβλήματος.

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς , όπως και είναι το πραγματικό του όνομα, έπεσε θύμα μίας φανατικής θαυμάστριας η οποία παρακολουθούσε τόσο το σπίτι του, όσο και το αυτοκίνητό του!

Η ίδια δεν έμεινε μόνο στην παρακολούθηση, αλλά επηρεασμένη από τις μεθόδους με τις κόκκινες κορδέλες που χρησιμοποιούσε ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ στα μυθιστορήματά του για να «δέσει» την υπόθεση, έκανε και εκείνη ακριβώς το ίδιο!

Σύμφωνα με την Mirror, άφησε κόκκινες κορδέλες, μία δεμένη στο αυτοκίνητο του ηθοποιού και μία σε ένα παράθυρο του σπιτιού του!

Ο ίδιος όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, κάλεσε αμέσως την αστυνομία, καθώς φοβήθηκε για την ασφάλεια της οικογένειάς του: της συζύγου του Σόφη και του μωρού τους.

Η αστυνομία απαγόρευσε στην γυναίκα να πλησιάσει ξανά τον ηθοποιό, ενώ εκείνος ζήτησε να αυξηθεί η ασφάλεια και στο θέατρο στο Λονδίνο όπου και εμφανίζεται αυτή την περίοδο.