​Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε λόγω της ανεργίας, που τον έφτασαν στο σημείο να ζητάει δανεικά για μία τυρόπιτα, αλλά και να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, μίλησε ο Σταύρος Μαυρίδης, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από το ρόλο του Φώτη στη σειρά «Εγκλήματα».

«Φλέρταρα με τον ίδιο τον θάνατο! Δεν ντρέπομαι να το πω, ήθελα να “φύγω”. Κάποια στιγμή λες “θέλω να φύγω, δεν μου αρέσει αυτή η Ελλάδα, δεν μου αρέσει ο εαυτός μου”! Διανοητικά, είχα περάσει σε άλλη σφαίρα. Όταν βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού, είναι μαύρο από κάτω. Το αγνάντευα από ψηλά και εκεί είπα “όχι, θέλω να ζήσω”! Με στήριξαν τα δίδυμά μου αδέρφια, ο ένα�� μου έφερνε φαγητό το μεσημέρι και ο άλλος το βράδυ», είπε ο ηθοποιός, στην εκπομπή «Τατιάνα Live», λίγες ημέρες αφότου, όπως σας έχουμε ενημερώσει, αποκάλυψε στο περιοδικό «Yes», ότι προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του.

Μιλώντας για την περίοδο όπου ήταν άνεργος, ο Σταύρος Μαυρίδης ανέφερε: «νιώθεις να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια σου. Ξαφνικά, όταν λες “σε παρακαλώ, ένα τσιγάρο έχεις;”, χάνεις την αξιοπρέπειά σου. Να λες στον αδερφό, στο φίλο, στον συγγενή “έχεις χεις τρία ευρώ να περάσω σε παρακαλώ τη μέρα μου;”. Ή να λες “θέλω να πάρω μια τυρόπιτα” και να μην έχεις, γιατί δεν έχεις μία να περάσεις το μήνα. Κάθεσαι, κοιτάς το ταβάνι, περνάει η μέρα, ξημερώνει, έρχεται το ηλιοβασίλεμα, το μεσημέρι, νυχτώνει, βραδιάζει και είσαι με έναν συνεχή εφιάλτη».

«Ένιωθα θυμό, κατάθλιψη, είχα περίεργα φαντάσματα να με κυνηγάνε. Δεν χάνεις μόνο την αξιοπρέπειά σου, χάνεις όλο σου το είναι... Τα δικά μου φαντάσματα με κυνηγούσαν, μου πετούσαν πέτρες», συνέχισε ο ηθοποιός -που πλέον εργάζεται ως σερβιτόρος- και πρόσθεσε: «πέρασα μία περίοδο ξεγνοιασιάς. Αυτό που δεν υπάρχει σήμερα. Όλη η Ελλάδα το περνάει και είχα πάρει την απόφαση να κάνω το μεγάλο βήμα. Την έξοδο από την ίδια τη ζω��»!

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από τα όσα είπε ο ηθοποιός