Ακόμα μία δράση για το Σουδάν, που μαστίζεται από εμφυλίους, ανακοίνωσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, εντείνοντας τις πρωτοβουλίες του για να σταματήσουν οι πόλεμοι στην περιοχή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο 54χρονος ηθοποιός, σε συνεργασία με τον πρώην διευθυντή του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζο Πρέντεργκαστ, οργανώνουν ένα πρόγραμμα με την ονομασία «Φρουρός» και στόχο να διερευνηθεί το ποιος παρέχει τους πόρους με τους οποίους χρηματοδοτούνται οι εμφύλιοι πόλεμοι στο Νότιο Σουδάν και άλλες αφρικανικές χώρες, όπως η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

george-clooney-listens-to-sudan-people.jpg
(Ο Κλούνεϊ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Σουδάν)

«Μόνο όταν οι άνθρωποι που επωφελούνται από αυτούς τους πολέμους πληρώσουν για τις βλάβες που προκαλούν θα υπάρξουν πραγματικά αποτελέσματα για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει, μεταξ�� άλλων, στην ανακοίνωσή του ο Κλούνεϊ, o οποίος έχει επισκεφθεί πολλάκις την περιοχή του Σουδάν, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πληγέντων και των προσφύγων.

Το «Φρουρός» έχει την υποστήριξη του οργανισμού «Not On Our Watch», που έχουν ιδρύσει ο Κλούνεϊ με μια πλειάδα ηθοποιών, όπως οι Μπραντ Πιτ και Ματ Ντέιμον. Μάλιστα, ο γόης του Hollywood έχει βρεθεί ακόμα και με χειροπέδες, πριν από τρία χρόνια, σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον, στην προσπάθειά του να μπει τέλος στους πολέμους.