​Για τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της, μίλησε για ακόμα μία φορά η Άβα Γαλανοπούλου, αυτή τη φορά αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για εκείνο το σκοτεινό διάστημα της καθημερινότητάς της δηλώνοντας παράλληλα πως βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί ξανά, μετά τον πάτο που όμως λέει έπιασε εξαιτίας του επιτήδειου του οποίου έπεσε θύμα και την εξαπάτησε "τρώγοντας" όλες τις οικονομίες.

«Είμαι η Άβα και στέκομαι πάλι στα πόδια μου! Έφαγα ένα πολύ δυνατό χαστούκι από τον άντρα που με πρόδωσε και μου έφαγε όλα μου τα χρήματα, πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές, χωρίς να μπορώ καν να φάω, μα με τη στήριξη της οικογένειάς μου και καλών φίλων μου μπόρεσα να σηκωθώ και να σταθώ ξανά όρθια. Ένιωσα να κομματιάζομαι, μα τα κατάφερα και είμαι και πάλι στη σκηνή που λατρεύω... Είναι η όαση μου το θέατρο, είναι η παρηγοριά μου, δραπετεύω, μέσα από αυτό, από όσα έζησα και όσα ζούμε όλοι στις άθλιες και σκληρές αυτές ημέρες... Δεν βλέπω την ώρα να πάω στο «Xυτήριο» και την υπέροχη δροσερή αυλή του και να παίξω με εξαιρετικούς συναδέλφους το Bam – Bam! που έφτιαξε με αγάπη ο Γιώργος Βάλαρης» σημείιώνει.

Συνεχίζει προσθέτοντας «Ο έρωτας σε τυφλώνει, όσο έξυπνος και διορατικός κι αν είσαι! Κοίτα πόσες γυναίκες τυφλώθηκαν από το πάθος τους και την πάτησαν άσχημα. Ακόμα και η Κάλλας! Δεν μου είχε συμβεί ποτέ. Το έπαθα όμως. Έπαθα και έμαθα. Μου κόστισε πολύ ακριβά βέβαια το μάθημα, αλλά έμαθα.»

Σε ερώτηση για το αν είχε σκεφτεί να βάλει τέλος στη ζωή της, απαντά «Δεν ήθελα να ζω. Δεν θέλω να σου πω κάτι παραπάνω, αλλά ο νοών νοείτω. Ευτυχώς ήταν στο πλάι μου η αγαπημένη μου οικογένεια και καλοί μου φίλοι και μου έδωσαν δύναμη και φιλί ζωής. Πέρασα τραγικά, μπήκα και βγήκα στα νοσοκομεία, έπαθα νευρική ανορεξία, κατάθλιψη, δεν ήθελα να πηγαίνω πουθενά, ��μεινα μακριά από τη δουλειά μου που λατρεύω. Ήταν τεράστιος ο πόνος, σα να μου έσπαγαν τα κόκαλα... Έπιασα πάτο, αλλά ευτυχώς, βρήκα τη δύναμη να σηκωθώ ξανά. Όλοι πέφτουμε κάποια στιγμή κι όλοι χτυπάμε – άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο. Το θέμα είναι να μπορείς να ξανασηκώνεσαι... Τα κατάφερα και παλεύω κάθε ημέρα να μείνω έτσι δυνατή. Δεν είναι εύκολο.»

Η ηθοποιός παράλληλα δηλώνει έτοιμη να ερωτευτεί ξανά και να κάνει μια καινούργια σχέση. «Φέρω τραύματα αλλά η ζωή προχωράει, είναι μπροστά μας, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Σηκώθηκα όρθια και προχωράω ανοιχτή στη ζωή και γιατί όχι, σε μια καινούργια σχέση. Το εύχομαι να συμβεί».