Τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία σχολίασαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο και τον χώρο της τηλεόρασης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μία», τραγουδιστές, ηθοποιοί και παρουσιαστές, επεσήμαναν την ανάγκη ο λαός μας να μείνει ενωμένος, ανεξάρτητα του τι ψήφισε ο καθένας στο δημοψήφισμα, καλώντας, παρ��λληλα, την κυβέρνηση να άρει το αδιέξοδο των τελευταίων ημερών.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «είμαι πολύ περήφανος που είμαι κομμάτι αυτού του λαού».

Νικήτας Τσακίρογλου: «οι εξελίξεις είναι αναμενόμενες και περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιληφθούν οι ξένοι ηγέτες το “όχι” ώστε να προχωρήσουμε σε μία συμφωνία… To “όχι” είναι πολύ δυνατό και νομίζω ότι οι ξένοι ηγέτες δεν μπορούν να το παραβλέψουν».

Βαγγέλης Γερμανός: «δεν έχω κα��ία ιδιαίτερη αντίδραση! Το να κριτικάρεις αποτελέσματα εκλογών ή δημοψηφισμάτων, είναι σαν να μιλάς για το παρελθόν. Το αποτέλεσμα είναι “Τσίπρα αγόρι μου, τονώσαμε την αυτοπεποίθησή σου, προχώρα”. Όλα τα άλλα, για ευρώ, δραχμή κτλ, είναι για εσωτερική κατανάλωση».

Κώστας Καζάκος: «ήταν αναμενόμενο ότι θα βγει το “όχι”, απλά δεν περίμενε κανείς ότι θα ήταν τόσο μεγάλο το ποσοστό. Αλλά δεν περιμένω κάτι καλύτερο, πάλι μνημόνιο έρχεται, ο κόσμος θα το πληρώσει, δεν το γλιτώνουμε. Απλά, ενισχύθηκε η κυβέρνηση που ήθελαν να την γδάρουν».

Γιώργος Σατσίδης: «εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη διαπραγμάτευση και το αύριο να μας βρει όλους ενωμένους, μακριά από τα προβλήματα και να απολαύσουμε το Καλοκαίρι γιατί μέχρι τώρα δεν το έχο��με απολαύσει».

Ρίκα Βαγιάνη: «δεν μου φαίνεται ότι καταστάλαξε κάτι. Όχι μόνο δεν έχει κατασταλάξει κάτι, αλλά είμαστε σε μεγάλη αβεβαιότητα. Όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η ώρα πλέον. Αν ένας άνθρωπος δεν ανησυχεί, είτε είναι αναίσθητος, είτε κάτι δεν λειτουργεί καλά. Ομολογώ ότι μπερδεύτηκα: ήταν τόσο διχαστικές οι απόψεις εκατέρωθεν, οι τόνοι ανέβηκαν και το ερώτημα στο ψηφοδέλτιο ήταν ακατανόητο».

Ντίνος Καρύδης: «άσχετα αν ψηφίσαμε ναι ή όχι, ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό. Πρέπει να θυμηθούμε ότι δεν είμαστε αντίπαλοι, αλλά είμαστε Έλληνες! Η διχόνοια κατατρώει τις σάρκες αυτού του λαού από τα αρχαία χρόνια. Είτε ναι, λοιπόν, είτε όχι, όπως έλεγε και στην ταινία “Οι Γερμανοί Ξανάρχονται”, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Είμαστε όλοι κάτω από τον ίδιο ουρανό, αδέρφια”».

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις!