«Ο πόνος έρχεται και αναβλύζει και ξεθυμαίνει με τα δάκρυα… Όταν θα κλάψω, θα κλάψω εγώ, ο πόνος μου είναι δικός μου», εξομολογήθηκε η Βέφα Αλεξιάδου αποκλειστικά στην εκπομπή «Μία», στην πρώτη της συνέντευξη μετά τον θάνατο των δύο κοριτσιών της.

Φανερά αδυνατισμένη, κρύβοντας την θλίψη της, αλλά με δύναμη ψυχής, η γνωστή μαγείρισσα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του Star για το πώς βιώνει την απώλεια της Αλεξίας και της Άντζυς μέσα σε τρεις μήνες και την προσπάθειά της να σταθεί σαν μάνα στις εγγονές και τους γαμπρούς της, ενώ απάντησε σε όσους την επικρίνουν επειδή δεν φοράει μαύρα και κάνει αναρτήσεις στο Facebook.

«Δεν θέλω να με λυπούνται»

«Θα πάω στο μνήμα, θα ανάψω το καντήλι, θα προσευχηθώ για την ζωή του παιδιού μου, αλλά θα κοιτάξω να βοηθήσω τα παιδιά μου που είναι ζωντανά, τις εγγονές μου και τους γαμπρούς μου», είπε η Βέφα, προσθέτοντας ότι ο πόνος μιας μάνας δεν φεύγει ποτέ και καλό θα είναι η μάνα να «φεύγει» πριν από τα παιδιά της.

Δείχνοντας τις φωτογραφίες των κοριτσιών της που υπάρχουν στο σπίτι της, η μαγείρισσα μίλησε ��ια τις ευχάριστες στιγμές που πέρασαν μαζί και ξέσπασε: «ξέρεις τι λέω; Να “έφευγα” τώρα εγώ και να έρχονταν οι κόρες μου πίσω! Αλλά δεν γίνεται όμως…».

«Γιατί να με λυπούνται; Δεν θέλω να με λυπούνται! Λυπάμαι εγώ τον εαυτό μου! Έξω από την πόρτα μου είμαι η Βέφα για όλο τον κόσμο, που δεν θέλει να στεναχωρήσει κανένα», συνέχισε η Βέφα και αναγνωρίζει ότι πρέπει να είναι δυνατή για τις εγγονές της: «πρέπει να είμαι χαρούμενη, χαμογελαστή, να κάνω τον καραγκιόζη. Πρέπει να βοηθάω και τους γαμπρούς μου και οικονομικά και ψυχολογικά και όπως μπορώ, με τον καλύτερο τρόπο».

«Αν πήγαιναν στον γιατρό, τώρα θα ζούσαν και οι δύο»

Οι δύο εγγονές της και οι γαμπροί της είναι οι άνθρωποι για τους οποίους συνεχίζει να ζει, όπως είπε η ίδια: «Τα κορίτσια μου θα τα συναντήσω εκεί πάνω. Τις εγγονές και τους γαμπρούς μου τους στηρίζω. Έχω μια δύναμη μέσα μου, που την αντλώ από τον Θεό και την προσευχή μου, αλλά άνθρωπος είμαι κι εγώ. Πονάω… Κάποιες φορές κλαίω χωρίς να το καταλαβαίνω, τρέχουν τα δάκρυα μία, δύο ώρες..».

Η Βέφα δεν κρύβει το παράπονό της που οι κόρες της δεν πρόσεξαν όσο έπρεπε την υγεία τους. «Η Αλεξία είχε άσθμα και έπρεπε να είναι πολύ κοντά με γιατρό, να είναι υπό παρακολούθηση κάθε μήνα… Η Άντζυ δεν πήγαινε στον γιατρό. Είχε αιμορραγίες, διπλωνόταν από τους πόνους και δεν πήγαινε στον γιατρό! Και όταν πήγε, η κατάσταση μέσα στην μήτρα της ήταν τραγική! Έκανε οκτώ ώρες ρομποτική εγχείρηση, αλλά έκανε μετάσταση. Και όταν έκανε μετάσταση, παρά το ότι έκανε δύο ακόμα επεμβάσεις, δεν τα κατάφερε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι εγγονές μου δεν έχουν πάει στο μνήμα της μανούλας τους, δεν έχουν τη δύναμη να πάνε. Κοιμούνται, όμως, κάθε βράδυ με την φωτογραφία της μαμάς τους», είπε η μαγείρισσα για τις κόρες της Αλεξίας, προσθέτοντας ότι η μικρή, που είναι 12 ετών, κατηγορούσε τον Θεό που πήρε την μανούλα της, ενώ η μεγάλη, που τον Αύγουστο θα γίνει 18, θα πάει στο Λονδίνο να σπουδάσει καθώς την έχουν δεχθεί σε πέντε πανεπιστήμια!

«Ο πόνος δεν φαίνεται από τα μαύρα»

Τέλος, η Βέφα παραδέχθηκε πως η επικοινωνία με τον κόσμο είναι το καταφύγιό της: «δεν σταμάτησα την δουλειά! Αν σταματούσα την δουλειά και δεν έδειχνα στον κόσμο συνταγές και δεν απαντούσα στις ερωτήσεις του κόσμου, δεν θα ήμουν ευτυχισμένη, δεν θα μπορούσα να ζήσω... Με ανακουφίζει η επικοινωνία με τον κόσμο μέσω του Facebook, που με ρωτάνε κι εγώ τους απαντάω με χαρά».

«Κάποια κορίτσια και λυπάμαι πάρα πολύ, μου είπαν “γιατί δεν έβαλες μαύρα και μιλάς και γελάς και πώς είναι δυνατόν να γράφεις στο Facebook;”. Δεν έχουν νιώσει πόνο και δεν το καταλαβαίνουν και είναι άβγαλτα στη ζωή και δεν ξέρουν ότι τα μαύρα είναι για να δείξεις στον κόσμο ότι πενθείς. Μπορεί να τα φοράς και να μην πονάς καθόλου. Είναι δυνατόν; Υπάρχει μάνα που δεν πονάει; Με αυτό τον κόσμο καταφέρνω να σταθώ στα πόδια μου, να τιμώ τους νεκρούς και να φροντίζω τους ζωντανούς», κατέληξε, απαντώντας σε όσους την επικρίνουν.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε η Βέφα Αλεξιάδου στην εκπομπή «Μία»!