​Μπορεί να σας ακούγεται παράλογο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Ούτε… φωτογραφία δεν μπορούν να βγάλουν μαζί η «Μις Λίβανος» και η «Μις Ισραήλ», λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία βρίσκονται εδώ και χρόνια τα δυο κράτη.

mis-livano-israel.jpg
Φανταστείτε λοιπόν τι συνέβη, όταν η «Μις Ισραήλ», Ντόρον Μάταλον, ανέ��ασε μια selfie στα social media, στην οποία απεικονίζεται να χαμογελά η «Μις Λίβανος», Σάλι Γκρέιτζ, κατά την διάρκεια των προετοιμασιών τους στο Μαϊάμι, για τα «Μις Υφήλιος». Στη selfie απεικονίζονται επίσης η «Μις Ιαπωνία» και η «Μις Σλοβενία».

ImageHandler.jpg
Η selfie αποτέλεσε «μήλον της έριδος» ανάμεσα στις δυο χώρες, ενώ στο Λίβανο προκλήθηκε σάλος, με πολλούς να υποστηρίζουν πως θα πρέπει να αφαιρεθεί ο τίτλος της υποψήφιας της χώρας τους για το βραβείο Μις Υφήλιος, λόγω συναναστροφής με τον εχθρό!

Βλέπετε Λίβανος και Ισραήλ, βρίσκονται ουσιαστικά σ�� εμπόλεμη κατάσταση αν και ηρεμία επικρατεί στα σύνορα μετά την σύγκρουση των δύο χωρών το 2006. Οι Λιβανέζοι κινδυνεύουν με φυλάκιση αν καλέσουν ή ταξιδέψουν στο Ισραήλ και όλα τα ισραηλινά προϊόντα έχουν απαγορευτεί στο Λίβανο.

Μετά τον πανικό που προκλήθηκε, η «Μις Λίβανος», Σάλι Γκρέιτζ, βγήκε μέσω Facebook και με ένα μακροσκελές κείμενο… «απολογήθηκε» λέγοντας:

«Από την πρώτη ημέρα της άφιξής μου για την συμμετοχή μου στο διαγωνισμό της Μις Υφήλιος, ήμουν πολύ προσεκ��ική προκειμένου να αποφύγω οποιαδήποτε φωτογραφία ή επικοινωνία με την Μις Ισραήλ, που προσπάθησε αρκετές φορές να τραβήξει μία φωτογραφία μαζί μου» έγραψε η Γκρέιτζ.

«Εκείνη την ώρα τραβούσαμε μία φωτογραφία με την Μις Ιαπωνία, Μις Σλοβενία όταν ξαφνικά η Μις Ισραήλ μπήκε στο πλάνο και τράβηξε μία selfie ενώ στη συνέχεια την ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» κατέληξε.