Ο Σταμάτης Γονίδης σε μια συνέντευξη εφ´ όλης της ύλης μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάθλιψη, για τα λάθη στις σχέσεις του, αλλά και για τον θάνατο.

Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε στην κατάθλιψη που πέρασε πριν από χρόνια λέγοντας: «πέρασα κατάθλιψη. Συ��έβη γιατί ζούσα, ξυπνούσα και κοιμόμουν σε λάθος ώρες και δεν σεβόμουν τον εαυτό μου όσο έπρεπε. Καθόμουν σε έναν καναπέ με κατάθλιψη. Δεν αθλούμουν. Εξαιτίας αυτού δεν είναι καθαρός ο νους μου για να φιλοσοφήσω. Ξέρεις όταν έχεις τα πάντα και δεν είσαι ευτυχισμένος, είσαι αχάριστος και αν δεν το αντιλαμβάνεσαι. Όταν οι επιλογές σου δεν είναι σωστές, παθαίνεις κατάθλιψη».

Εν συνεχεία αποκάλυψε πως έχει κάνει ψυχανάλυση, αλλά και ότι η αυτογνωσία ήταν αυτή που τον βοήθησε: «ο μόνος δρόμος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι η αυτογνωσία. Η μεγαλύτερη δοκιμασία είναι να σκοτώσεις το ´´εγώ´´. Βέβαια, στη δουλειά μου είναι πολύ δύσκολο να το πράξεις. Όταν είσαι επώνυμος σου χαϊδεύουν τ´ αυτιά. Πρέπει να διακρίνεις καθαρά ότι συμβαίνει. Αν δεν το κάνεις, στο τέλος της ζωής σου που θα δεις την αλήθεια θα πεις ´´ τι μ@λ@κ@ς ήμουν ´´».

Ο Σταμάτης Γονίδης δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθος επιλογές: «έκανα λάθος επιλογές σε φίλους, σε γυναίκες. Μου άρεσε ότι γυάλιζε..... Όλοι πληγωνόμαστε από ερωτικές ιστορίες, από τους φίλους μας. Αυτό σε κάνει πιο δυνατό».

Tέλος, στην ερώτηση αν φοβάται τον θάνατο απαντά: «Όχι την βία του θανάτου φοβάμαι, τον τρόπο που πεθαίνει ένας άνθρωπος. Πώς να ��οβάμαι κάτι που είναι επόμενο, ότι θα γίνει».