Παντελής Παντελίδης, Γιώργος Μουκίδης και στη μέση ο… Μπετόβεν: το μέρος του συνθέτη, που υποστηρίζει ότι ο τραγουδιστής αντέγραψε παλιότερη επιτυχία του, πήρε το δικαστήριο, το οποίο εκδίκασε την μήνυση που είχε κατατεθεί πριν από περίπου δέκα μήνες!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο κ. Μουκίδης υποστηρίζει πως η μουσική γέφυρα από το «Τέτοια Αγάπη Δεν Αξίζω» του Παντελίδη είναι αντιγραφή από το «Χωρίς Φτερά» που έγραψε εκείνος για την Κωνσταντίνα το 1999. Έτσι, ο συνθέτης κατέθεσε αγωγή για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ζητώντας 100.000 ευρώ.

«Η μεριά του κ. Παντελίδη ομολόγησε απερίφραστα ότι τα δύο τραγούδια μοιάζουν, όμως, απέδωσε την αντιγραφή στο ότι ο κ. Μουκίδης είχε αντιγράψει με την σειρά του από μία συμφωνία του Μπετόβεν, το “Fur Elise”», είπε στην εκπομπή «Μία» ο συνήγορος του συνθέτη.

Από την πλευρά του τραγουδιστή υποστηρίζουν ότι η μουσική είναι κοινότυπη και υπάρχει σε κάθε τραγούδι. «Ο κ. Παντελίδης ούτε είχε, ούτε έχει, διάθεση να υποκλέψει την πνευματική εργασία οποιουδήποτε συναδέλφου. Άλλωστε, είναι μια αστείρευτη πηγή συνθέσεων, στίχων και μουσικής», είπε στην εκπομπή του Star ο δικηγόρος του τραγουδιστή.

Πάντως, όπως πρόσθεσε ο δικηγόρος του κ. Μουκίδη, ο πραγματογνώμονας που κατέθεσε στο δικαστήριο τόνισε πως η επίμαχη γέφυρα ουδεμία σχέση έχει με το «Fur Elise» που επικαλέστηκε ο κ. Παντελίδης, ο οποίος, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι το «Τέτοια Αγάπη Δεν Αξίζω» και το «Χωρίς Φτερά» μοιάζουν.

Δείτε στο βίντεο όλες τις λεπτομέρειες!