Τα εξ ’αμάξης σέρνει στον Γιάννη Πλούταρχο ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Μπονάτσος, αφού όπως λέει, ενώ βοήθησε τον τραγουδιστή στα πρώτα βήματα, εκείνος του γύρισε την πλάτη: «ενώ εγώ ήμουν αυτός που του έγραψε τα πρώτα του κομμάτια όπως το “σε κουβαλάω μέσα μου” αλλά και τον παρθενικό του δίσκο, εκείνος φαίνεται να τα ξέχασε όλα αυτά» τονίζει ο μουσικοσυνθέτης.

bonatsos.jpg

Ο Ανδρέας Μπονάτσος, θυμάται και την πρώτη του γνωριμία με τον τραγουδιστή, ο οποίος τότε ήταν άσημος «:«έμενα σ’ ένα τριώροφο σπίτι στην Ανάβυσσο. Αντίκρυσα μπροστά μου ένα παιδί το οποίο είχε κίτρινα νύχια από τις βαφές. Ήταν ένας κουρασμένος κομμωτής και εμείς τον κάναμε τραγουδιστή» ξεσπά, και προσθέτει: «μάλιστα μαζί με τον Γιώργο Μαρκάκη, του αλλάξαμε και το επίθετο, από Κακοσαίο σε Πλούταρχο»

Από τότε, όπως λέει ο Ανδρέας Μπονάτσος, ο τραγουδιστής άλλαξε αρκετά όχι μόνο προς την εμφάνιση- αφού πια ήταν καταξιωμένος τραγουδιστής- αλλά και ως προς το χαρακτήρα: «το 2009, όντας καταξιωμένος πια, με επισκέφθηκε για να ακούσει τα τραγούδια μου για το νέο του cd. Τότε θυμάμαι πως μου έλεγε “και να μην τα πάρω να ξέρεις πως είναι εξαιρετικα” μετά ξαναερχόταν και έλεγε το ίδιο πράγμα. Τελικά δεν επέλεξε κανένα μου τραγούδι για το cd του» επισημαίνει, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν ήταν αυτό που τον πείραξε αλλά η υποκρισία: «θα προτιμούσα να μου πει από την αρχή πως δεν του αρέσουν» προσθέτει.