​Εξομολόγηση ψυχής έκανε ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος μίλησε για τον έρωτά του με την Κάτια Ζυγούλη, τον γάμο τους, τα τρία παιδιά τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, αλλά και τις αρνητικές κριτικές που έχει δεχτεί.

-«Ένιωσα έλξη όταν πρωτοείδα την Κάτια»

Μιλώντας για την πρώτη του γνωριμία με την εδώ και 11 χρόνια σύντροφό του, λέει πως «σίγουρα είχα νιώσει κάτι πολύ έντονο, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κώδικας που λέει αυτή είναι η γυναίκα της ζωής σου. Σίγουρα όμως, όταν νιώθεις τεράστια έλξη για έναν άνθρωπο, κάτι έχει μιλήσει μέσα σου».

8824_ZIGOYLI_ROYVAS_18092013.jpg
Απαντώντας στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει κάνει πρόταση γάμου στην Κάτια ανήμερα της βάφτισης της κόρης τους Αριάδνης, εξηγεί:

«Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο της κάνω πρόταση γάμου, είχαμε πει όμως, να αφήσουμε και κάτι για μετά. Θα ήταν πολύ ωραίο τα παιδιά μας να είναι παρανυφάκια στον γάμο μας, και να είναι σε ηλικία που θα μπορούν να βιώσουν τη στιγμή».

-«Η Κάτια είναι συγκλονιστική μητέρα. Δόθηκε απόλυτα στα τρία παιδιά μας και δεν της το ζήτησα»

Μπορεί άλλοι μπαμπάδες ��ης showbiz να έχουν ενοχές επειδή δεν προλαβαίνουν να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους, όχι όμως και ο Σάκης:

«Όχι μόνο ήμουν εκεί στα πρώτα βήματα, αλλά κρατούσα και το χέρι στις πρώτες απόπειρες, τα έσπρωξα να περπατήσουν. Έκανα ο,τι καλύτερο μπορούσα. Αλλά είμαι πολύ τυχερός, γιατί τα παιδιά αυτά έχουν μια συγκλονιστική μητέρα, η οποία σταμάτησε όλες τις άλλες δραστηριότητές της, και τους δόθηκε απόλυτα. Δεν της το ζήτησα ποτέ. Ίσα ίσα, που εγω της έλεγα πως πρέπει να δώσει περισσότερο χρόνο στον εαυτό της και στα δικά της θέλω, γιατί με ενδιέφερε πολύ να έχει ισορροπία η ίδια».

3921_ZIGOYLI_ROYVAS_07012012.jpg

-«Μου αρέσει να καταρρίπτω όλα τα προγνωστικά»

Την δική του απάντηση δίνει όμως και σε όσους τον έκριναν, τον κρίνουν, και θα συνεχίσουν να τον κρίνουν:

«Μου αρέσει να καταρρίπτω όλα τα προγνωστικά. Από το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης όπου με πρωτοείδε ο κόσμος, μέχρι και πέρσι που έκανα τις Βάκχες, υπήρχαν και υπάρχουν φωνές που αντιτίθενται στον Σάκη Ρουβά, ο,τι και να σημαίνει αυτό στο μυαλό τους, και θέλουν να με αμφισβητήσουν. Όμως αυτό εμένα μου αρέσει. Μεγαλώνει την πρόκληση. Όσο υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που με βλέπουν με σκωπτική διάθεση, με ερωτηματικά στο μυαλό τους, δημιουργείται όλο και περισσότερο νέο έδαφος για μένα, να το καλύψω. Και αυτό μου αρέσει». Άλλωστε όπως λέει, «αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και το κατανοώ. Πάντα το καταλάβαινα. Όχι ότι δεν στεναχωριόμουν και δεν με πείραζε, κυρίως τα πρώτα χρόνια, αλλά έχω μάθει στα δύσκολα από μικρό παιδί. Το ότι δεν μεγάλωσα εύκολα, μπορεί τελικά να μου έκανε καλό. Με έκανε πιο δυνατό».

8826_ZIGOYLI_ROYVAS_18092013.jpg

-«Ήταν για μένα μεγάλο σοκ»

Περιγράφοντας τα πρώτα του βήματα στο χώρο της showbiz, παραδέχεται πως πέρασε δύσκολα, εξηγώντας παράλληλα γιατί δεν μιλούσε πολύ:

«Όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα και ξεκίνησα να βρίσκομαι σε έναν ευρύτερο καλλιτεχνικό κύκλο, ήταν για μένα μεγάλο σοκ. Προερχόμουν από τον χώρο του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού, όπου υπήρχε μια ευγενής άμιλλα. Ήταν το τελείως αντίθετο αυτό που συνάντησα. Και το πιο τρομακτικό για μένα, τότε, ήταν οι δημοσιογράφοι. Δύσπιστοι και καχύποπτοι. Κάποιοι έρχονταν με μια κατασταλαγμένη άποψη, πως είναι “διάττοντας αστέρας. Τι να μας πει τώρα ο πιτσιρικάς; Γυμναστής είναι και αθλητής, τι να μας πει στο τραγούδι;” Όλο αυτό, έχοντας την επιθετικότητα και την δύναμη που δίνουν τα μίντια, με είχε τρομάξει και έγινα κι εγώ καχύποπτος και αμυντικός απέναντί τους. Κλείστηκα στον εαυτό μου και δεν ήθελα να μιλάω. Δεν είχα ακόμα την εμπειρία, δεν είχε σεταριστεί ακόμη το μυαλό μου με αυτόν τον τρόπο σκέψης που απέκτησα στην πορεία, ώστε να μπορώ να απαντήσω και να κατανοήσω για ποιο λόγο συμπεριφέρονται οι άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο. Σιγά σιγά, και αντέχοντας όλες αυτές τις βολές, έμαθα. Όταν μαθαίνεις και κατανοείς, μετά το διαχειρίζεσαι καλύτερα, δεν το παίρνεις προσωπικά, και δεν σε βλάπτει κιόλας. Δεν κρύβω ότι με είχε επηρεάσει συναισθηματικά και ψυχολογικά τα πρώτα χρόνια. Ήμουν ευαίσθητος με αυτό».

image1 (1).jpg

Τέλος, μιλώντας για την νονά της 22 μηνών Αριάδνης, την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, λέει:

«Είναι ένας άνθρωπος-πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Θα ήθελα η Αριάδνη να μεγαλώνει και να σκέφτεται πως η νονά της είναι αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος, που έχει κάνει τόσα πράγματα και έχει αυτή την τοποθέτηση απέναντι στην ζωή και στους ανθρώπους».