​Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινότητα μετά την είδηση του θανάτου του γνωστού, αγαπημένου ηθοποιού, Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος, το μεσημέρι της Δευτέρας, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στο Τίμπουρον της Καλιφόρνια.

Ο ηθοποιός με την γλυκιά φυσιογνωμία και τα λαμπερά μάτια άφησε πίσω του σπουδαία κληρονομιά, αφού έπαιξε με μεγάλη επιτυχία διάφορους ρόλους, οι οποίοι τον έκαναν αγαπητό αλλά και γνωστό στο ευρύ κοινό.

1407835615791_Image_galleryImage_No_Merchandising_Editoria.JPG
Ένας από τους πιο σπουδαίους ρόλους του, ήταν στη ταινία «Patch Adams», που έπαιζε έναν φοιτητή της Ιατρικής, ο οποίος βοηθούσε τους ασθενείς, κάνοντας τους γελοία κόλπα, με σκοπό να γελάσουν! Φαίνεται όμως ότι αυτός ο ρόλος δεν απείχε και πολύ από την πραγματικότητα, καθώς ο ηθοποιός «είχε αφιερώσει ψυχή και σώμα», με σκοπό να βοηθήσει όσους περισσότερους ασθενείς μπορούσε.

1407835617277_wps_6_FILE_AUGUST_11_According_.jpg
Οι συγγενείς των ανθρώπων που βοήθησε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, μιλούν για την μεγαλοψυχία του και τον χαρακτηρίζουν ως την «κωμική εκδοχή της Μητέρας Τερέζα».

Ο Γκάρρυ Κράβιτ, του οποίου ο ανιψιός έπασχε από μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου, ονόματι ηπατοσπληνικό λέμφωμα Τ-κυττάρων, μίλησε για τη βοήθεια που πρόσφερε ο ηθοποιός στον ανιψιό του, Ντέηβιντ Μπούιστ.

1407836279806_Image_galleryImage_Films_OLD_DOGS_Robin_Will.JPG
«Τον γνώρισα σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση, που γινόταν έρανος για το ίδρυμα που φιλοξενούσε τον ανιψιό μου. Τον πλησίασα όταν έκανε δωρεά γιατί ήθελα να ζητήσω ένα αυτόγραφο για τον Ντέιβιντ που τον αγαπούσε. Όταν έμαθε την ιστορία του όμως, αποφάσισε να τον βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Κάθε φορά που ο Ντέηβιντ δεν ένιωθε καλά επειδή η κατάσταση σου χειροτέρευε, ο Ρόμπιν του τηλεφω��ούσε για να τον «ανεβάσει» ψυχολογικά. Μάλιστα, τον κάλεσε και στα γυρίσματα μιας ταινίας, το 2004. Πέρασαν χρόνο μαζί, τα είπαν, τον ένοιαζε μόνο ο Ντέηβιντ.»

PA_2.jpg
Τελικά ο νεαρός κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο και τώρα είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει και παιδιά.

Παρόμοια είναι και η ιστορία της 13χρονης Τζέσικα, η οποία είχε διαγνωστεί με όγκο στο κεφάλι. Το κορίτσι αγάπησε τον ηθοποιό μέσα από την ταινία «Mrs Doubtfire» και ζήτησε να τον επισκεφτεί, με την βοήθεια του οργανισμού «Κάνε Μια Ευχή».

1407838282984_wps_14_mainpic_jpg.jpg
Η 13χρονη όμως αρρώστησε πολύ βαριά και δεν κατάφερε να ταξιδέψει και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, να δει δηλαδή από κοντά τον αγαπημένο της ηθοποιό. Τότε, ο Γουίλιαμς, νοίκιασε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο και έφτασε στο σπίτι της μικρής, όπου και πέρασε όλη την ημέρα μαζί της.

«Ήταν υπέροχο αυτό που έκανε. Δεν έχω ξαναδεί κάτι πιο συγκινητικό σε όλη μου τη ζωή», ανέφερε ο πατέρας της.

Δυστυχώς δυο εβδομάδες μετά το κορίτσι έχασε τη μάχη με τον θάνατο, όμως χάρη στον ηθοποιό, κατάφερε να πραγματοποιήσει την ευχή της.

φηγφξμηξ.jpg
Χιλιάδες είναι οι συγκινητικές ιστορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά τον άδικο χαμό του 63χρονου ηθοποιού, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι πίσω από τον λαμπρό ηθοποιό κρυβόταν μια αγνή ψυχή και μια μεγάλη καρδιά.