​Σάλο προκάλεσε για μια ακόμα φορά η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζόαν Ρίβερς με τις δηλώσεις της για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα για τους Παλαιστινίους.

Όταν δημοσιογράφος του TMZ την ρώτησε τι έχει να πει για τους σχεδόν 2.000 Παλαιστινίους που έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, η Ρίβερς αναφώνησε:

«Ω Θεέ μου! Αυτό πες το στους ανθρώπους στη Χιροσίμα. Όταν έχετε κηρύξει πόλεμο θα έχετε πόλεμο. Εκείνοι άρχισαν. Εμείς τώρα δεν μετράμε ποιος είναι νεκρός. Είσαι νεκρός, σου αξίζει να είσαι νεκρός. Μην τολμήσεις να με κάνεις να αισθανθώ άσχημα γι’ αυτό».

Το παραλήρημά της όμως δεν σταματά εκεί. Η Ρίβερς είχε πάρει φόρα και δεν την σταμάταγε κανείς.

120807_riversbig.jpg

«Τους είπαν να φύγουν… Δεν έφυγαν. Αν δεν φεύγεις είσαι ηλίθιος. Τουλάχιστον αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν εκείνοι με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης», συνέχισε.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ηθοποιός χαρακτήρισε τα μέλη της Χαμάς, «τρομοκράτες» λέγοντας:

«Επανεκλέχθηκαν από πολλούς ηλίθιους που δεν έχουν ούτε ένα μολύβι»!

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις της προκάλεσαν κύματα αντιδράσεων. Η ίδια προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις της παρερμηνεύτηκαν, παρά το γεγονός ότι είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο.

Μάλιστα έκανε κανονική κωλοτούμπα και στην σελίδα της στο Facebook έγραψε:

«Είμαι τόσο λυπημένη και απογοητευμένη που η δήλωσή μου για την τραγωδία των αμάχων παρερμηνεύθηκε. Αυτό που είπα και υποστηρίζω, είναι ότι ο πόλεμος είναι κόλαση και, δυστυχώς, οι άμαχοι είναι τα θύματα των πολιτικών συγκρούσεων. Εμείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σίγουρα το γνωρίζουμε αυτό και 69 χρόνια αργότερα εξακολουθούμε να αισθανόμαστε την ενοχή για τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως συνήθως, αποφάσισαν να παραθέσουν μόνο αποσπάσματα από τις δηλώσεις μου, αντί να παραθέσουν τις ακριβείς προθέσεις μου».